Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Întrebare preliminară cu privire la TVA datorat de casele de asigurări azilelor
07.08.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Judecătorul de apel din Versailles se întreabă dacă „suma forfetară pentru îngrijiri”, plătită de casele de asigurări de sănătate unui azil de bătrâni, trebuie sau nu să fie supusă taxei pe valoare adăugată. (C-151/13 Rayon d’Or)

Situația de fapt:
1. domeniul de aplicare al TVA-ului și subvenția legată direct de prețul prestațiilor de îngrijire
2. includerea „sumei forfetare pentru îngrijiri” plătită de casele de asigurări de sănătate instituțiilor de cazare a persoanelor în vârstă dependente.

Dispoziții incidente:
1. de drept al Uniunii: articolului 11 secțiunea A alineatul (1) litera (a) din Directiva 77/388/CEE reluat la articolul 73 din Directiva 2006/112/CE

Articolul 73

Pentru livrarea de bunuri sau prestarea de servicii, altele faţă de cele prevăzute la articolele 74-77, baza de impozitare include toate elementele care reprezintă contrapartida obținută sau care urmează să fie obținută de către furnizor sau prestator, în schimbul livrării sau al prestării, de la client sau de la un terț, inclusiv subvenții direct legate de prețul livrării sau al prestării.

2. de drept intern: dispositions de l’article L. 174-7 du code de la sécurité sociale și  l’article 261 du code général des impôts

 articolul 261 (extras)

Sont exonérés de la taxe sur la valeur ajoutée:

4. (Professions libérales et activités diverses):

1° ter les soins dispensés par les établissements privés d’hébergement pour personnes âgées mentionnés au 6° du I de l’article L. 312-1 du code de l’action sociale et des familles, pris en charge par un forfait annuel global de soins en application de l’article L. 174-7 du code de la sécurité sociale.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întrebare preliminară cu privire la TVA datorat de casele de asigurări azilelor”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    În data de 27 martie vom avea pronunțată decizia preliminară aferentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate