Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

CE. Protejarea drepturilor de proprietate intelectuală


6 august 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Comisia Europeană informează că serviciile vamale din UE au descoperit şi reţinut aproape 40 de milioane de produse (în valoare de 1 miliard de euro), suspectate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală în 2012.

Cu toate că cifra este mai mică decât în 2011, valoarea mărfurilor interceptate este în continuare ridicată, motiv pentru care se impune protejarea în continuare a drepturilor de proprietate intelectuală, această protecţie fiind esenţială pentru economia UE, pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

În acest context, Comisia întocmeşte rapoarte anuale privind activităţile vamale, iar în luna iunie 2013 s-a adoptat chiar un nou regulament privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală la vamă.

Algirdas Šemeta, comisarul pentru impozitare și uniune vamală, audit și antifraudă, a declarat: „Serviciile vamale ale UE se află în prima linie de apărare împotriva produselor contrafăcute care subminează întreprinderile care desfășoară activități legale. Raportul de astăzi arată intensitatea și importanța acțiunilor serviciilor vamale în acest domeniu. Voi continua să insist în favoarea unei și mai bune protejări a drepturilor de proprietate intelectuală în Europa, prin intermediul conlucrării cu partenerii internaționali, cu sectoarele industriale și cu statele membre.”

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică