Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
20 comentarii

Judecător reținut pentru luare de mită. Flagrant. UPDATE: Arestare


9 august 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

UPDATE: Judecătoarea si fiul său au fost arestați.

***

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de numiții C.V., judecător în cadrul Curții de Apel București – Secția I penală, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și complicitate la infracțiunea de trafic de influență și C.F., fiul acesteia, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de trafic de influență, informează DNA.

La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători, avizul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel București – Secția I penală.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale.

În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de C.F. pentru a o remite mamei sale C.V.. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective.

Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului C.F. pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Ca urmare a avizului emis de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 9 august 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea numitei C.V., judecător la Curtea de Apel București – Secția I penală.

Procurorii vor solicita Curții de Apel București arestarea preventivă a numiților C.V. și C.F. pe un termen de 29 de zile.

În cauză, s-a procedat la aducerea la cunoștință a acuzațiilor în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații și al Direcției Generale Anticorupție.

Începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea administrării probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii