Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor


12 august 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.  499 din data de 8 august 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 572/2013 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Hotararea Guvernului stabileste atributiile si structura organizatorica a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

De asemenea, prin actul normativ se aplica Autoritații Naționale pentru Restituirea Proprietaților masurile stabilite prin OUG nr. 77/2013, numarul maxim de posturi pentru aparatul instituției reducandu-se de la 202 la 176.

Autoritatea Naționala pentru Restituirea Proprietaților este organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Cancelaria Primului-Ministru, cu atributii privind aplicarea legilor de restituire  in natura sau acordarea de masuri compensatorii pentru mobilele preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist.

Conducerea Autoritatii se exercita de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de 3 vicepresedinti, cu rang de subsecretar de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Personalul Autoritatii este format din functionari publici si personal contractual.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro