« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Alegeri Baroul Bucuresti. Jurisprudenta instantelor din Bucuresti, cu numele judecatorilor
14.03.2007 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Lista-program Obiective Imediate, publicata luni, 5 martie 2007

1. Transparenta deplina, pentru avocati, a activitatii organelor de conducere a Baroului

2. Taxe mai mici pentru avocati

3. Libertatea formatului contractelor de asistenta juridica si imputernicirilor avocatiale

4. Jurisprudenta instantelor din Bucuresti, cu numele judecatorilor

5. Sustinerea avocatilor care se lovesc de conduita nelegala a judecatorilor, procurorilor si personalului administrativ, prin inaintarea de sesizari oficiale

6. Eliberarea cardului de avocat trebuie sa nu fie conditionata de plata anticipata pe un an de zile a taxei catre Barou

7. Bilete de odihna pentru avocati cu preturi preferentiale

8. Software legislativ profesional gratuit pentru avocatii stagiari

9. Premii de excelenta pentru avocati

10. Eu personal voi fi mereu accesibil si deschis pentru comunicarea cu avocatii

Cunoasterea practicii judiciare este foarte importanta pentru toti avocatii. Programele legislative si culegerile de jurisprudenta nu pun la dispozitie decat rezumate ale unor spete care nu contin si numele judecatorilor, desi pentru orice avocat este esential sa cunoasca solutiile pronuntate de catre judecatorii din complet.

Avocatii se pot informa cu privire la practica solutiilor pronuntate de catre un anumit judecator documentandu-se la arhiva instantei, facand o cerere speciala in acest sens. Adica foarte greoi, si, cel mai frecvent, nepractic – fata de nivelul onorariului incasat in speta.

Centralizarea de catre Barou a jurisprudentei instantelor din Bucuresti, cu numele judecatorilor, este un serviciu pe care Baroul ar trebui sa il puna la dispozitia membrilor sai.

Am reprezentare limpede ca o asemenea culegere de jurisprudenta nu va fi pe placul judecatorilor, dar sunt convins ca aceasta resursa de documentare va contribui la cresterea preocuparii judecatorilor pentru pronuntarea de hotarari legale. In plus, cunoasterea practicii individuale a judecatorilor ne va permite noua, avocatilor, sa putem prevedea cu mai multa precizie rezultatul unui proces.

In acest moment, cunoasterea practicii individuale a judecatorilor este doar apanajul acelor case de avocatura care au servicii de documentare in acest sens, precum si al avocatilor specializati cu mult experienta in materia in care lucreaza. Dezvoltarea unui serviciu de informare cu privire la jurisprudenta individuala a judecatorilor ar permite tuturor avocatilor din Bucuresti sa beneficieze de informatii relevante, care sa ajute la pregatirea mai buna a proceselor.

Un alt element important este avantajul competitiv pe care baza de date de jurisprudenta individuala il va conferi avocatilor din Bucuresti fata de avocatii din celelalte orase ale tarii care vin sa pledeze in Capitala, intrucat serviciul de informare va fi furnizat exclusiv avocatilor din Baroul Bucuresti.

Va multumesc.

Andrei Eusebiu Savescu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.