« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Alegeri Baroul Bucuresti. Sustinerea avocatilor care se lovesc de conduita nelegala a judecatorilor, procurorilor si personalului administrativ, prin inaintarea de sesizari oficiale
15.03.2007 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Lista-program Obiective Imediate, publicata luni, 5 martie 2007

1. Transparenta deplina, pentru avocati, a activitatii organelor de conducere a Baroului

2. Taxe mai mici pentru avocati

3. Libertatea formatului contractelor de asistenta juridica si imputernicirilor avocatiale

4. Jurisprudenta instantelor din Bucuresti, cu numele judecatorilor

5. Sustinerea avocatilor care se lovesc de conduita nelegala a judecatorilor, procurorilor si personalului administrativ, prin inaintarea de sesizari oficiale

6. Eliberarea cardului de avocat trebuie sa nu fie conditionata de plata anticipata pe un an de zile a taxei catre Barou

7. Bilete de odihna pentru avocati cu preturi preferentiale

8. Software legislativ profesional gratuit pentru avocatii stagiari

9. Premii de excelenta pentru avocati

10. Eu personal voi fi mereu accesibil si deschis pentru comunicarea cu avocatii

Potrivit art. 12 alin. (3) din Statutul profesiei de avocat, „Barourile au obligaţia, din oficiu sau la cerere, sa actioneze prin toate mijloacele legale pentru protectia profesiei, a demnitatii si onoarei corpului de avocati.”

Un mijloc legal la dispozitia Baroului Bucuresti este colectarea sesizarilor avocatilor cu privire la practicile nelegale sau pur si simplu abuzive ale judecatorilor, procurorilor si personalului administrativ, atat de la nivelul instantelor si parchetelor, cat si de la nivelul altor autoritati, urmata de sesizarea conducerilor institutiilor respective, a forurilor de control ori superioare si informarea presei.

Atat magistratii cat si functionarii trebuie sa aiba reprezentarea limpede ca avocatul este un profesionist aflat in slujba cetateanului, fie el justitiabil sau nu. Avocatii trebuie sa se bucure din partea autoritatilor de un tratament special, in deplina conformitate cu legea si cu regulile bunei-cuviinte. Tratarea unui avocat cu politete este un element esential pentru buna desfasurare a activitatii noastre profesionale.

Sesizarile intemeiate ale avocatilor ar trebui sa fie centralizate intr-un buletin periodic, care sa fie transmis institutiilor cu care avocatii au de a face, precum si organelor de presa.

Mentionez ca o asemenea initiativa a fost pusa in practica la nivelul Baroului Cluj, cu rezultate foarte bune, astfel incat Baroul Bucuresti va putea beneficia de experienta acumulata de colegii nostri.

In plus, Baroul Bucuresti va putea, in masura in care avocatii care fac sesizarile solicita aceasta, sa ceara lamuriri scrise de la institutiile unde avocatii se confrunta cu probleme.

Chiar daca aceste masuri nu vor contribui la rezolvarea tuturor dificultatilor cu care se confrunta avocatii, in mod sigur vor crea un climat de respect la adresa avocatilor.

Va multumesc.

Andrei Eusebiu Savescu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!












Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.