« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Alegeri Baroul Bucuresti. Eliberarea cardului de avocat trebuie sa nu fie conditionata de plata anticipata pe un an de zile a taxei catre Barou
16.03.2007 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Lista-program Obiective Imediate, publicata luni, 5 martie 2007

1. Transparenta deplina, pentru avocati, a activitatii organelor de conducere a Baroului

2. Taxe mai mici pentru avocati

3. Libertatea formatului contractelor de asistenta juridica si imputernicirilor avocatiale

4. Jurisprudenta instantelor din Bucuresti, cu numele judecatorilor

5. Sustinerea avocatilor care se lovesc de conduita nelegala a judecatorilor, procurorilor si personalului administrativ, prin inaintarea de sesizari oficiale

6. Eliberarea cardului de avocat trebuie sa nu fie conditionata de plata anticipata pe un an de zile a taxei catre Barou

7. Bilete de odihna pentru avocati cu preturi preferentiale

8. Software legislativ profesional gratuit pentru avocatii stagiari

9. Premii de excelenta pentru avocati

10. Eu personal voi fi mereu accesibil si deschis pentru comunicarea cu avocatii

Practica Baroului Bucuresti de a conditiona eliberarea cardului de avocat de plata anticipata pe un an a taxei fixe catre Barou trebuie inlaturata, pentru ca este nejustificata si nelegala.

Cardul permite dovedirea calitatii de avocat. Dar calitatea de avocat nu este conditionata de plata anticipata a taxelor. Un avocat are aceasta calitate si daca isi plateste normal taxele, adica luna de luna. Mai mult decat atat, el isi pastreaza aceasta calitate chiar daca isi plateste taxele cu oarecare intarziere.

Este cu totul anormal ca avocatii sa fie pusi in imposibilitatea de a face dovada calitatii lor de avocat activ prin conditionarea eliberarii cardului de plata anticipata a taxelor.

Pe de alta parte, trebuie sa observ ca aceasta practica a Baroului Bucuresti, care trebuie eliminata, nu afecteaza avocatii de consultanta, care nu merg in instanta, si prin urmare nu utilizeaza in activitatea profesionala cardul de avocat, ci ii afecteaza numai pe avocatii pledanti.

Mai mult decat atat, avocatii cei mai afectati de impunerea platii anticipate a taxelor sunt avocatii pledanti tineri, care trebuie sa folosesca frecvent cardul. Avocatii cu experienta adesea nici nu au nevoie de card, intrucat sunt cunoscuti de catre personalul administrativ. Totusi, uneori se intampla ca si avocatii cu experienta sa se loveasca de necesitatea utilizarii cardului, mai ales in provincie, dar si la unele instante si parchete din Bucuresti.

Va multumesc.

Andrei Eusebiu Savescu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.