« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Alegeri Baroul Bucuresti. Software legislativ PROFESIONAL gratuit pentru avocatii stagiari
18.03.2007 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Lista-program Obiective Imediate, publicata luni, 5 martie 2007

1. Transparenta deplina, pentru avocati, a activitatii organelor de conducere a Baroului

2. Taxe mai mici pentru avocati

3. Libertatea formatului contractelor de asistenta juridica si imputernicirilor avocatiale

4. Jurisprudenta instantelor din Bucuresti, cu numele judecatorilor

5. Sustinerea avocatilor care se lovesc de conduita nelegala a judecatorilor, procurorilor si personalului administrativ, prin inaintarea de sesizari oficiale

6. Eliberarea cardului de avocat trebuie sa nu fie conditionata de plata anticipata pe un an de zile a taxei catre Barou

7. Bilete de odihna pentru avocati cu preturi preferentiale

8. Software legislativ profesional gratuit pentru avocatii stagiari

9. Premii de excelenta pentru avocati

10. Eu personal voi fi mereu accesibil si deschis pentru comunicarea cu avocatii

Utilizarea produselor informatice profesionale este, tot mai mult, o necesitate zilnica pentru avocati. In conditiile dinamicii legislative din Romania, dublata acum si de incidenta reglementarilor europene cu aplicatie imediata in Romania, utilizarea produselor software care furnizeaza legislatie cu motor de cautare performant este un element de permanenta in activitatea avocatilor. In plus, pentru un avocat prudent este necesara folosirea mai mult decat a unui singur produs de acest fel, pentru evitarea erorilor care apar in unele programe informatice, care furnizeaza informatii incomplete sau nu suficient de prompte.

Insa nu tuturor avocatilor le este usor sa plateasca pentru produse software de acest fel. In ceea ce-i priveste pe avocatii stagiari, ei ar trebui sa beneficieze, dupa parerea mea, in mod gratuit de software legislativ.

Baroul Bucuresti ar putea obtine de la mai multe societati comerciale care produc software legislativ utilizarea gratuita de catre avocatii stagiari. Motivul pentru care aceste societati vor accepta aceasta initiativa este ca avocatii stagiari care se obisnuiesc cu utilizarea unui anumit produs informatic vor continua sa il foloseasca si dupa definitivarea in profesie, dupa ce (daca) s-au convins de calitatile produsului pe care l-au utilizat gratuit in perioada stagiaturii.

Precizez ca ma refer la utilizarea gratuita a produselor software PROFESIONALE, nu a celor gratuite. Si acum avocatii au acces gratuit la o baza de date online, LEGESTART, produsa de INDACO, prin intermediul abonamentului gratuit la JURIDICE.ro, insa aceasta este o versiune lite. Consiliul Baroului Bucuresti va putea obtine pentru avocatii stagiari, gratuit, produse software PROFESIONALE.

Va multumesc.

Andrei Eusebiu Savescu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.