« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania
JURIDICE

Regulamentul privind procedura de organizare a examenului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar
13.08.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.  506 din data de 12 august 2013 a fost publicata Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din România nr. 72/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de organizare si desfasurare a examenului sau concursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar.

Colegiile directoare ale Camerelor Notarilor Publici organizeaza anual si simultan, in zile lucratoare, examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar pe posturile stabilite potrivit Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 si Regulamentului de aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995.

Examenul sau concursul de dobandire a calitatii de notar stagiar se desfasoara in localitatea in care Camera organizatoare isi are sediul principal, la data stabilita de catre presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici.

Tematica si bibliografia de examen sau concurs sunt aprobate de Consiliul Uniunii, pana cel tarziu la data de 1 iunie a fiecarui an calendaristic, din domeniile dreptului civil pentru proba scrisa si al legislatiei notariale pentru proba orala.

Poate deveni notar stagiar persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
– are cetatenia romana, a unui stat membru al Uniunii Europene, a unui stat apartinand Spatiului Economic European sau a Confederatiei Elvetiene si are domiciliul sau, dupa caz, resedinta obisnuita in Romania;
– are capacitatea de exercitiu deplina
– este licentiat in drept;
– nu are antecedente penale;
– se bucura de o buna reputatie;
– cunoaste limba romana;
– este apta din punct de vedere medical, fizic si psihologic pentru exercitarea functiei;
– achita taxele pentru sustinerea examenului sau concursului;
– se angajeaza sa incheie cu Institutul Notarial Roman contractul de pregatire, daca va fi declarata admisa la examen sau concurs;
– este declarata admisa la examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagier.

Examenul sau concursul consta intr-o proba orala si o proba scrisa de tip grila, ambele cu caracter teoretic.
Proba orala consta in testarea cunostintelor candidatului cu privire la legislatia notariala cuprinsa in tematica si bibliografie.
Proba scrisa este de tip grila si consta in verificarea cunostintelor teoretice din domeniul dreptului civil cuprinse in tematica si bibliografie.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.