Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dreptul nr. 7/2013: O altă opinie referitoare la regimul juridic al plângerii împotriva soluției de netrimitere în judecată dispuse de procuror | Costel Niculeanu
14.08.2013 | Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal, Revista revistelor juridice, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Dr. Costel Niculeanu, prof. univ. al Facultății de Drept și Știinte Administrative, Universitatea din Craiova, și procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a publicat în revista Dreptul nr. 7/2013, articolul O altă opinie referitoare la regimul juridic al plângerii împotriva soluției de netrimitere în judecată dispuse de procuror.

În prezentul articol, autorul, plecând de la dispozițiile procesual penale care prevăd expres momentul de la care începe să curgă termenul de 20 de zile în cazul formulării plângerii împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale dispusă de procuror în faza actelor premergătoare, face o scurtă analiză a acestui moment, prin raportare la obligativitatea comunicării soluției către participanții procesului penal.

Astfel, autorul observă că obligativitatea comunicării acestei soluții de neîncepere a urmăririi penale există doar față de persoana vătămată, denunțător și făptuitor, dacă acesta există, pentru persoanele care se consideră vătămate în interesele lor legitime prin adoptarea acestei soluții, neexistând obligativitatea și nici oportunitatea comunicării acesteia, conchizând astfel că, în aceste condiții, termenul de 20 de zile pentru formularea plângerii împotriva rezoluției curge de la data când persoana îndreptățită a luat cunoștință, în orice mod, despre adoptarea soluției respective.

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti