Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dreptul nr. 7/2013: O altă opinie referitoare la regimul juridic al plângerii împotriva soluției de netrimitere în judecată dispuse de procuror | Costel Niculeanu


14 august 2013 | Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Revista revistelor juridice, RNSJ

Dr. Costel Niculeanu, prof. univ. al Facultății de Drept și Știinte Administrative, Universitatea din Craiova, și procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a publicat în revista Dreptul nr. 7/2013, articolul O altă opinie referitoare la regimul juridic al plângerii împotriva soluției de netrimitere în judecată dispuse de procuror.

În prezentul articol, autorul, plecând de la dispozițiile procesual penale care prevăd expres momentul de la care începe să curgă termenul de 20 de zile în cazul formulării plângerii împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale dispusă de procuror în faza actelor premergătoare, face o scurtă analiză a acestui moment, prin raportare la obligativitatea comunicării soluției către participanții procesului penal.

Astfel, autorul observă că obligativitatea comunicării acestei soluții de neîncepere a urmăririi penale există doar față de persoana vătămată, denunțător și făptuitor, dacă acesta există, pentru persoanele care se consideră vătămate în interesele lor legitime prin adoptarea acestei soluții, neexistând obligativitatea și nici oportunitatea comunicării acesteia, conchizând astfel că, în aceste condiții, termenul de 20 de zile pentru formularea plângerii împotriva rezoluției curge de la data când persoana îndreptățită a luat cunoștință, în orice mod, despre adoptarea soluției respective.

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică