« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Dreptul nr. 7/2013: O altă opinie referitoare la regimul juridic al plângerii împotriva soluției de netrimitere în judecată dispuse de procuror | Costel Niculeanu
14.08.2013 | Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Dr. Costel Niculeanu, prof. univ. al Facultății de Drept și Știinte Administrative, Universitatea din Craiova, și procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a publicat în revista Dreptul nr. 7/2013, articolul O altă opinie referitoare la regimul juridic al plângerii împotriva soluției de netrimitere în judecată dispuse de procuror.

În prezentul articol, autorul, plecând de la dispozițiile procesual penale care prevăd expres momentul de la care începe să curgă termenul de 20 de zile în cazul formulării plângerii împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale dispusă de procuror în faza actelor premergătoare, face o scurtă analiză a acestui moment, prin raportare la obligativitatea comunicării soluției către participanții procesului penal.

Astfel, autorul observă că obligativitatea comunicării acestei soluții de neîncepere a urmăririi penale există doar față de persoana vătămată, denunțător și făptuitor, dacă acesta există, pentru persoanele care se consideră vătămate în interesele lor legitime prin adoptarea acestei soluții, neexistând obligativitatea și nici oportunitatea comunicării acesteia, conchizând astfel că, în aceste condiții, termenul de 20 de zile pentru formularea plângerii împotriva rezoluției curge de la data când persoana îndreptățită a luat cunoștință, în orice mod, despre adoptarea soluției respective.

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice

 
Secţiuni: Drept penal, Revista revistelor juridice, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD