Varia
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Memorie de elefant în 10 pași
15.08.2013 | Raluca CÎRJAN

JURIDICE - In Law We Trust

Am citit la un moment dat un articol despre 10 modalităţi eficiente de a ţine minte. Au ţinut să precizeze încă din titlu că sunt eficiente, probabil pentru a nu uita să facă asta mai târziu. Ştiu că toţi studenţii visează la o pastilă minune pe care s-o planteze în stomac, iar mai târziu să înflorească în lumea lor o sesiune peste care să plouă cu note de 10, sau măcar să nu mai fie nevoiţi să dea banii pe post-ituri. Până atunci…

1. Scrie scrisori. Printr-un studiu realizat în 2008, la Universitatea din Kyoto, s-a demonstrat că, dacă înainte de studiu începem să ne amintim  pentru 15-20 de minute şi să ne notăm toate gândurile triste şi nenorocirile care au avut loc în ultimul timp, atunci capacitatea de memorare va creşte mult. Se pare că toate informaţiile care vor veni după amintirile negative vor fi percepute de creier ca fiind un lucru “rău/negativ” şi, prin urmare, îl va fixa în memorie. Nu o fi tocmai distractiv să faci un pomelnic cu toate rudele decedate, dar dacă asta ajută la fixarea regulilor de interpretare a contractelor…

2. Holbează-te la natură. În urmă cu câţiva ani, psihologii de la Universitatea din Michigan au constatat următoarea minune: contemplarea naturii îmbunătăţeşte funcţia cognitivă cu 20%. Dacă nu eşti un fan al aerului curat, iar când spui verde, nu te gândeşti la copaci, trebuie să ştii că nu e neaparat nevoie să ieşi din casă, ci pur şi simplu să te uiţi la poze cu natura pentru 5-10 minute. E suficient. Suficient de ciudat.

3. Urlă singur prin casă. Cuvintele sunt memorate cu 10% mai bine dacă le strigi. Sună stupid. Poate chiar e, dar merită să încerci. Nu e obligatoriu să te audă tot cartierul. E de ajuns să pronunţi de câteva ori, clar şi tare, fiecare cuvânt în parte.

4. Fii mai expresiv. Un alt sfat pentru cei care învaţă este să deseneze cu gesturi toate cuvintele şi expresiile pe care le spun. Cică dacă avem nevoie să învăţăm fraze complexe, trebuie să reproducem o scenetă. Astfel, toate vor intra în minte cu o viteză remarcabilă. Eu vă propun să treceţi la următoarele sfaturi dacă aveţi de învăţat infracţiunile contra persoanei.

5. Ascultă-te. Înregistrează-te. Te vei mira aproximativ 2 minute de faptul că vocea ta nu sună aşa cum te aşteptai. Atunci când adormi, porneşte cu un volum uşor înregistrarea. Umblă vorba-n târg că metoda asta e uimitor de eficientă pentru a accentua lucrurile învăţate, dar care sunt greu de amintit.

:: continuarea pe Legal Style

Raluca CÎRJAN


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Memorie de elefant în 10 pași

 1. Cosmin Radu MITROI spune:

  Îmi permit sa va atrag atenția autoarei asupra faptului ca expresia „memorie de elefant” înseamnă cu totul altceva decât o memorie bună, așa cum ați lăsat să se înțeleagă în articolul dvs.
  A avea memorie de elefant, după știința mea, înseamnă a avea o fire ranchiunoasa, răzbunătoare.
  În orice caz, pentru mai multă siguranță, vă rog să verificați.

  În speranța că nu veți interpreta acest mesaj ca fiind unul arogant și malițios,

  Cosmin Radu Mitroi

  P.S.orice incercare de trimitere a unui mail la adresa (cirjan.elenaraluca@yahoo.com) a esuat, intrucat aceasta adresa de mail nu exista. „Remote host said: 554 delivery error: dd This user doesn’t have a yahoo.com account (cirjan.elenaraluca@yahoo.com) [-5] – mta1021.mail.gq1.yahoo.com”

 2. Aveți dreptate, expresia are sensul menționat de dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.