Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

A fost adoptată Directiva privind atacurile împotriva sistemelor informatice
16.08.2013 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 218 din 14 august 2013 a fost publicată Directiva 2013/40/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 august 2013 privind atacurile împotriva sistemelor informatice şi de înlocuire a Deciziei-cadru 2005/222/JAI a Consiliului.

Scopul directivei: de a stabili norme minime privind definirea infracţiunilor şi a sancţiunilor penale în domeniul atacurilor împotriva sistemelor informatice. Se urmăreşte, de asemenea, prevenirea acestor infracţiuni şi îmbunătăţirea cooperării dintre autorităţile judiciare şi alte autorităţi competente.

Statele membre trebuie să pună în aplicare actele cu putere de lege şi actele administrative necesare pentru conformarea la directivă până la data de 4 septembrie 2015.

Directiva a fost adoptată la Bruxelles, în 12 august 2013 şi intră în vigoare în a douăzecea zi de la publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adina Elena OPREA

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO