Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CJUE. C-444/13, Solyom și Solyom, a 59-a trimitere preliminară formulată de o instanţă din România. UPADTE: Cauza a fost radiată de pe rolul CJUE
27.02.2014 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Drept civil, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, RNSJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

27 februarie 2014: Cauza C-444/13 a fost radiată de pe rolul Curţii de Justiţie prin Ordonanţa din 16 ianuarie 2014, cauza fiind retrasă de către instanţa naţională.

În cauza C‑444/13, având ca obiect o cerere de decizie preliminară formulată în temeiul articolului 267 TFUE de Tribunalul Brașov (România), prin decizia din 26 iulie 2013, primită de Curte la 7 august 2013, în procedura Imre Solyom, Luiza Solyom împotriva Direcției Generale a Finanțelor Publice a Județului Brașov, PREȘEDINTELE CURȚII, după ascultarea avocatului general, domnul M. Wathelet, pronunță prezenta Ordonanță.
1. Prin scrisoarea din 15 noiembrie 2013, grefa Curții a transmis instanței de trimitere Hotărârea pronunțată la 7 noiembrie 2013 în cauzele conexate C‑249/12 și C‑250/12, Tulică și Plavoșin, invitând‑o să îi comunice dacă, în lumina acelei hotărâri, dorea să își mențină trimiterea preliminară.
2. Prin scrisoarea din 29 noiembrie 2013, primită la grefa Curții la 11 decembrie 2013, Tribunalul Brașov a informat Curtea că nu intenționa să își mențină trimiterea preliminară.
3. În aceste condiții, este necesar să se dispună radierea prezentei cauze din registrul Curții.
4. Întrucât, în privința părților din litigiul principal, procedura are caracterul unui incident survenit la instanța de trimitere, este de competența acesteia să se pronunțe cu privire la cheltuielile de judecată.

Pentru aceste motive, președintele Curții dispune:
Radiază cauza C‑444/13 din registrul Curții.

***

20 august 2013: Cea de-a 59-a trimitere preliminară formulată (la solicitarea reclamantei, în fond) de o instanţă din România (Tribunalul Brașov) a fost înregistrată la Curtea de Justiţie, după 10 luni de la formularea acesteia prin încheiere (la data de 2 august 2013): C-444/13, Solyom și Solyom.

Întrebarea formulată de către instanţa naţională, potrivit încheierii din 03.10.2012:

“Admite în temeiul dispozițiilor art. 267 TFUE sesizarea Curții de Justiție Europene pentru a interpreta dispozițiile legale în materia dreptului fiscal cu privire la întrebarea numărul trei, respectiv dacă art. 73 și 78 din directivă trebuie interpretate în sensul că, în situația în care părțile stabilesc prin contractul de vânzare-cumpărare un preț final și irevocabil, iar ulterior autoritățile fiscale consideră operațiunea de vânzare ca fiind taxabilă datorită reconsiderării statutului de persoană impozabilă a vânzătorului, taxa pe valoare adăugată aferentă se consideră inclusă în preț sau se adaugă peste acest preț? Cu alte cuvinte, care este baza impozabilă pentru o astfel de livrare?”

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

Mihai ȘANDRU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti