Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la regimul fiscal al dividendelor
20.08.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul german se întreabă dacă  o reglementare a unui stat membru care prevede un regim fiscal mai puțin favorabil pentru dividendele plătite de filialele stabilite în străinătate, și care exclude, în cazul în care societatea-mamă înregistrează pierderi, luarea în considerare a impozitului plătit de filialele sale din străinătate, este sau nu în conformitate cu libertatea de stabilire și libera circulație a capitalurilor. (C-42/12 Kronos International)

 Situația de fapt:
1. domeniul de aplicare al libertății de stabilire și/sau a libertății de circulație a capitalurilor
2. imposibilitatea de a deduce impozitul pe profit ca urmare a scutirii de impozit a dividendelor plătite de societăți de capital din țări terțe societăților de capital germane, în privința cărora prevederile naționale impun numai ca societatea de capital beneficiară a dividendelor să dețină o participație de cel puțin 10 % la societatea care distribuie dividendele
3. paricipația efectivă a societății beneficiare a dividendelor este de 100 %
4. dividende canadiene.

Dispoziții incidente: articolele 49, 56 TFUE precum și articolele 63-65 TFUE

Concluziile avocatului general vor fi disponibile în data de 10 septembrie 2013.

Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO