
Curtea de Apel Suceava a hotărât că sunt încălcate principiile oralității, nemijlocirii și contradictorialității, consacrate de art. 289 Cod procedură penală, în situația în care procurorul de ședință, cu ocazia dezbaterilor, se rezumă la a spune că va depune concluzii scrise.
”Potrivit art. 289 Cod procedură penală, judecata cauzei se face în faţa instanţei constituită potrivit legii şi se desfăşoară în şedinţă, oral, nemijlocit şi în contradictoriu.
Or, în condiţiile în care procurorul de şedinţă, cu ocazia dezbaterilor, nu a pus concluzii pe fondul cauzei, s-au încălcat principiile consacrate de articolul mai sus menţionat, părţile fiind lipsite de posibilitatea formulării unor concluzii şi apărări eficiente. Nu se poate vorbi aşadar de o participare efectivă a procurorului la judecată, absenţă ce se sancţionează conform art. 197 al. 2 Cod procedură penală cu nulitatea absolută.”(Decizia penală nr. 267 din 23 iunie 2008 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curții de Apel Suceava, potrivit portalului instanțelor)
Aflaţi mai mult despre Curtea de Apel Suceava, nulitate absoluta, participarea procurorului la sedinta de judecata, principiul contradictorialitatii, principiul nemijlocirii, principiul oralitatii dezbaterilor, Raluca CirsteaJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.