« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Suceava. Lipsa unei participări efective a procurorului la judecată. Sancțiune
23.08.2013 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Suceava a hotărât că sunt încălcate principiile oralității, nemijlocirii și contradictorialității, consacrate de art. 289 Cod procedură penală, în situația în care procurorul de ședință, cu ocazia dezbaterilor, se rezumă la a spune că va depune concluzii scrise.

”Potrivit art. 289 Cod procedură penală, judecata cauzei se face în faţa instanţei constituită potrivit legii şi se desfăşoară în şedinţă, oral, nemijlocit şi în contradictoriu.

Or, în condiţiile în care procurorul de şedinţă, cu ocazia dezbaterilor, nu a pus concluzii pe fondul cauzei, s-au încălcat principiile consacrate de articolul mai sus menţionat, părţile fiind lipsite de posibilitatea formulării unor concluzii şi apărări eficiente. Nu se poate vorbi aşadar de o participare efectivă a procurorului la judecată, absenţă ce se sancţionează conform art. 197 al. 2 Cod procedură penală cu nulitatea absolută.”(Decizia penală nr. 267 din 23 iunie 2008 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curții de Apel Suceava, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.