« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania
JURIDICE

ROF al Consiliului de disciplină din cadrul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România
23.08.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 530 din data de 22 august 2013 a fost publicata Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 74/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

Consiliul de disciplina din cadrul UNNPR functioneaza ca organ de jurisdictie cu privire la judecarea abaterilor disciplinare savarsite de notarii publici.

Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului de disciplina stabileste regulile de organizare interna a acestuia si procedura de judecare a cauzelor aflate in competenta sa.

Consiliul de disciplina este compus din cate un reprezentant al fiecarei Camere a Notarilor Publici, ales de adunarea generala a acesteia.
Mandatul membrilor Consiliului de disciplina este de 4 ani.

Presedintele si vicepresedintele Consiliul de disciplina sunt alesi prin vot secret de catre membrii sai.

Consiliul de disciplina judeca in prima instanta:
– actiunile disciplinare exercitate impotriva notarilor publici;
– cererile privind constatarea indeplinirii sau neindeplinirii de catre notarul public a conditiei de buna reputatie.

Actiunea disciplinara se exercita de ministrul justitiei, de presedintele Uniunii sau de Colegiul director al Camerei in circumscriptia careia isi desfasoara activitatea notarul public in cauza.

 
Secţiuni: Lege 9, Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD