Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 22 august 2013


22 august 2013 | Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Omor calificat, santaj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis si incredintarea autoturismului unei persoane care nu poseda permis pentru a fi condus pe drumurile publice . Trimitere in judecata. P.I.C.C.J.

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus, la data de 14.08.2013, trimiterea in judecata a inculpatilor V.L., G.V., C.F., in stare de arest preventiv, toti sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor calificat si complicitate la santaj, inculpatului C.F. retinandu-i-se si savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis.

Totodata, prin acelasi rechizitoriu a fost trimis in judecata si inculpatul I.F. sub aspectul savarsirii infractiunii de incredintare a autoturismului unei persoane care nu poseda permis pentru a fi condus pe drumurile publice.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarele:

In seara zilei de 18.04.2009, in timp ce se aflau pe o strada din Municipiul Urziceni, impreuna cu o alta persoana si cu inculpatul G.C. (trimis anterior in judecata pentru aceleasi fapte), inculpatii au amenintat-o in repetate randuri cu moartea si cu infirmitatea pe partea vatamata L.G. pentru a dezvalui inculpatului G.C. unde se afla tatal acesteia, precum si pentru a-i fi restituita o suma de bani (acestia avand ca principala preocupare acordarea de imprumuturi cu camata, urmate de actiuni de extorcare prin manifestari violente de natura fizica si psihica).

Intrucat actiunea de santaj nu s-a finalizat conform asteptarilor, acestia i-au aplicat partii vatamate multiple lovituri cu diverse corpuri dure si taioase (sabii, bate, cutite), in zone vitale ale corpului (cap, torace si abdomen), aceasta asigurandu-si scaparea prin fuga.

Concluziile raportului de expertiza medico-legala intocmit in cauza au relevat  faptul ca partea vatamata L.G. a suferit mai multe plagi taiate, fracturi, deplasari ale membrelor, precum si excoriatii, leziuni care au necesitat pentru vindecare 35–40 de zile de ingrijiri medicale.

In ceea ce priveste savarsirea de catre inculpatul C.F. a infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis de conducere, rechizitoriul intocmit de procurori a relevat faptul ca acesta a condus, in mod repetat fara a poseda permis de conducere, un autoturism incredintat de catre inculpatul I.F., pe drumurile publice.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Ialomita.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship, Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii