Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Deschidere procedura simplificată a falimentului față de un ONG


26 august 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul București, Secția a VII-a Civilă, a admis cererea unei asociații constituite în temeiul OG nr. 26/2000 pentru deschiderea voluntară a procedurii insolvenței în formă simplificată. Asociația a fost reprezentată de PIPEREA & ASOCIAȚII.

Profesorul Gheorghe Piperea arăta încă din anul 2008 că, într-adevăr, asociațiile și fundațiile pot, în baza art. 48 din OG nr. 26/2000, să exercite “activități economice directe”, cu condiția ca aceste activități să aibă caracter accesoriu și ca profiturile să fie orientate spre scopurile non-profit ale organizaţiei. Așadar, nu există niciun argument logic sau legal care să înlăture aplicabilitatea procedurii insolvenței în cazul ONG-urilor.

:: detalii

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii