Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
TOP LEGAL
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Deschidere procedura simplificată a falimentului față de un ONG
26.08.2013 | JURIDICE.ro

Tribunalul București, Secția a VII-a Civilă, a admis cererea unei asociații constituite în temeiul OG nr. 26/2000 pentru deschiderea voluntară a procedurii insolvenței în formă simplificată. Asociația a fost reprezentată de PIPEREA & ASOCIAȚII.

Profesorul Gheorghe Piperea arăta încă din anul 2008 că, într-adevăr, asociațiile și fundațiile pot, în baza art. 48 din OG nr. 26/2000, să exercite “activități economice directe”, cu condiția ca aceste activități să aibă caracter accesoriu și ca profiturile să fie orientate spre scopurile non-profit ale organizaţiei. Așadar, nu există niciun argument logic sau legal care să înlăture aplicabilitatea procedurii insolvenței în cazul ONG-urilor.

:: detalii


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.