Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel Bacău. Rangul creanței fiscale în procedura insolvenței


26 august 2013 | Nicoleta MIHĂILĂ
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Bacau prin Decizia nr. 2298/4.06.2013 s-a pronuntat in sensul ca  ”… dispozitiile art. 123 pct. 3 din Legea nr. 85/2006 referitoare la creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii au in vedere numai acele creante care rezulta din activitatile permise debitorului in perioada de observatie sau cele autorizate in conditiile art. 49 alin. 1 si 2 din lege, iar fata de interpretarea instantei de recurs, creantele rezultand din activitatile curente respectiv, din acele fapte de comert si operatiuni financiare propuse a fi efectuate de debitor in perioada de observatie, in cursul normal al comertului sau.

In cauza, creanta… pretinsa de creditoare este o creanta bugetara ce nu se inscrie in categoria creantelor rezultand din activitatile curente ale debitorului in sensul prevazut de art. 3 pct. 14 din legea 85/2006, aceasta avand o ordine de plata expres prevazuta de lege, respectiv art. 123 pct. 4, fara a distinge dupa cum aceasta ar fi anterioara sau ulterioara deschiderii procedurii.

:: decizia

Avocat Nicoleta MIHĂILĂ
Mihaila & Partners

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro