Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel Bacău. Rangul creanței fiscale în procedura insolvenței


26 august 2013 | Nicoleta MIHĂILĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ

Curtea de Apel Bacau prin Decizia nr. 2298/4.06.2013 s-a pronuntat in sensul ca  ”… dispozitiile art. 123 pct. 3 din Legea nr. 85/2006 referitoare la creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii au in vedere numai acele creante care rezulta din activitatile permise debitorului in perioada de observatie sau cele autorizate in conditiile art. 49 alin. 1 si 2 din lege, iar fata de interpretarea instantei de recurs, creantele rezultand din activitatile curente respectiv, din acele fapte de comert si operatiuni financiare propuse a fi efectuate de debitor in perioada de observatie, in cursul normal al comertului sau.

In cauza, creanta… pretinsa de creditoare este o creanta bugetara ce nu se inscrie in categoria creantelor rezultand din activitatile curente ale debitorului in sensul prevazut de art. 3 pct. 14 din legea 85/2006, aceasta avand o ordine de plata expres prevazuta de lege, respectiv art. 123 pct. 4, fara a distinge dupa cum aceasta ar fi anterioara sau ulterioara deschiderii procedurii.

:: decizia

Avocat Nicoleta MIHĂILĂ
Mihaila & Partners

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică