Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Kodak a ieșit din faliment


26 august 2013 | Dumitru VARZARI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Insolvență

Planul de ieșire din faliment al companiei Kodak  a fost aprobat marți, 20 august 2013, de un Tribunal din Manhattan de către judecătorul Allan Gropper.

Kodak, companie care a dominat cândva industria fotografică, va fi nevoită, conform planului, să reducă 4,1 miliarde dolari din datoria sa, informează bloomberg.com.

De asemenea, planul prevede ca firma Kodak să nu se mai ocupe de camere de filmat, de vânzări de filme și de developare de fotografii, astfel singura opțiune care i-a rămas firmei este să-și centralizeze forțele pe tehnologia de tipar pentru clienți corporate.

Tot acest plan, denumit de Kodak „compromis potrivit ” între companie și creditorii ei, prevede că datoriile de prim rang vor fi plătite integral, dar deținătorii de acțiuni Kodak nu vor mai primi nimic din păcate, iar creditorii de rang mai mic care au cereri estimate la aproximativ 2,2 miliarde dolari vor primi circa 4 sau 5 cenți la fiecare dolar datorat de compania Kodak.

Dumitru VARZARI
student, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Drept
internship, Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică