Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bacău. Complicitate și instigare la infracțiunea continuată


27 august 2013 | Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ

Curtea de Apel Bacău a hotărât că reţinerea formelor de participaţie, complicitate și instigare, la aceeaşi infracţiune nu este corectă, acestea fiind prevăzute şi sancţionate distinct de lege, potrivit art. 25 şi 26 Cod penal. Această situaţie este valabilă şi în cazul infracţiunii continuate, care trebuie să primească o singură încadrare juridică, chiar dacă unele acte materiale ce intră în conţinutul ei au fost comise în calitate de complice, iar altele în calitate de instigator.

Infracţiunea continuată constituie o unitate legală de infracţiune, din această caracterizare decurgând mai multe consecinţe, printre care şi cea potrivit căreia actele materiale ce o compun nu au o existenţă proprie, autonomă în sensul că nu pot fi sancţionate aparte şi nu pot primi încadrări juridice ca infracţiuni distincte. (Decizia penală nr. 194 din 12 martie 2009 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curții de Apel Bacău, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică