Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţii Curţii de Conturi


27 august 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.  538 din data de 26 august 2013 a fost publicata Hotararea plenului Curtii de Conturi nr. 135/2013 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea activitatilor specifice Curtii de Conturi, precum si valorificarea actelor rezultate din aceste activitati, aprobat prin Hotararea plenului Curtii de Conturi nr. 130/2010.

In acord cu prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, actul normativ aduce modificari cu privire la competenta materiala si teritoriala de solutionare a sesizarilor formulate impotriva incheierilor pronuntate, ca urmare a solutionarii contestatiilor depuse impotriva deciziilor emise de structurile judetene sau centrale ale Curtii de Conturi.

Astfel, instanta competenta in cazul incheierilor pronuntate, ca urmare a solutionarii contestatiilor formulate impotriva deciziilor emise la nivelul camerelor de conturi judetene si a municipiului Bucuresti, este sectia de contencios administrativ si fiscal a tribunalului in raza caruia se afla sediul entitatii verificate.

In cazul incheierilor pronuntate, ca urmare a solutionarii contestatiilor formulate impotriva deciziilor emise de structurile centrale ale Curtii de Conturi, competenta revine sectiei de contencios administrativ si fiscal a curtii de apel in raza careia se afla sediul entitatii verificate.

Pana in prezent, in Regulament se prevedea ca instanta competenta  este sectia de contencios administrativ si fiscal din cadrul curtii de apel in a carei raza teritoriala se afla sediul entitatii verificate, indiferent daca decizia contestata a fost emisa de o structura judeteana sau centrala a Curtii de Conturi. Practica judiciara a considerat, insa, ca aceste prevederi  deroga de la dispozitiile legii organice – Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro