Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a judecătorilor şi procurorilor
27.08.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.  536 din data de 26 august 2013 a fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 832/2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006.

Modificarile au in vedere normele referitoare la promovarea pe loc a magistratilor.

Astfel, potrivit  noului act normativ, in cazul promovarii pe loc, optiunea candidatului se poate face numai pentru obtinerea gradului corespunzator instantei ierarhic superioare, respectiv parchetului ierarhic superior.

Actul normativ introduce precizarea ca ocuparea posturilor, in cazul promovarii pe loc, se realizeaza in ordinea mediilor obtinute, in functie de clasamentul la nivel national pentru obtinerea aceluiasi grad.

In forma anterioara, regulamentul stipula ca, in cazul promovarii pe loc, optiunea candidatului se putea face numai pentru instanta ierarhic superioara in a carei circumscriptie se afla instanta la care isi desfasoara activitatea, respectiv pentru parchetul ierarhic superior in a carui circumscriptie se afla parchetul la care isi desfasoara activitatea.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti