Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 8/2013
30.08.2013 | Robert BĂLAȘA

Secţiuni: Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust

A apărut nr. 8/2013 al Revistei Române de Drept al Afacerilor.

Cuprins

EDITORIAL

Mihaela MOCANU
Ni chair, ni poisson

NOUTĂŢI

Selecţie de noutăţi legislative din perioada 01.07.-31.07.2013

INTERVIU

La confluența dintre dreptul penal și cel al afacerilor – dialog cu prof. univ. dr. Florin STRETEANU

DOSAR – Sinteze de jurisprudență

Dragoş CĂLIN
Societate pe acţiuni. Nerespectarea intereselor legitime ale societăţii şi ale celorlalţi acţionari. Sancţiune (C. Apel Târgu Mureş, secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, decizia nr. 1984/R din 1 martie 2013, pronunţată în dosarul nr. 2071/96/2011)

Dragoş CĂLIN
Societate pe acţiuni aflată în procedura insolvenţei. Competenţa de soluţionare a cererii de anulare a adunării generale a acţionarilor (ÎCCJ, secţia comercială, decizia nr. 2413 din 14 octombrie 2009, pronunţată în dosarul nr. 2234/1/2009)

Georgeta MAXIM
Societăţi pe acţiuni. Nerespectarea dispoziţiilor legale privind termenul de 48 de ore pentru depunerea procurilor de reprezentare în cadrul adunării generale a acţionarilor. Aprobarea situaţiilor financiare pe baza evidenţelor contabile ale societăţii (Trib. Braşov, secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, sentinţa civilă nr. 167/C din 7 iunie 2013, pronunţată în dosarul nr. 1162/62/2013)

Roxana DAN, Mihai IVANCIUC
Probleme ivite în practica instanţelor de judecată în legătură cu aplicarea noului Cod de procedură civilă şi a legilor conexe

Tudor VIDREAN-CĂPUȘAN
Este plata taxei de poluare o operaţiune care cade în afara sferei de aplicare a taxei pe valoare adăugată? (Jud. Cluj-Napoca, secţia civilă, sentinţa civilă nr. 18415/2012 din 27 septembrie 2012)

Ioana Alina STANCA
Servitute de trecere cu mijloace auto. Fond aşa-zis înfundat, având ieşire la drumul public. Lipsa condiţiei de loc înfundat (C. Apel Cluj, secţia I civilă, decizia nr. 4350/R din 18 octombrie 2012)

Ioana Alina STANCA
Acţiune în grăniţuire. Stabilirea liniei de hotar între două fonduri limitrofe dobândite în baza Legii nr. 18/1991. Înscrierea succesivă în cartea funciară a titlurilor de proprietate de către părţi. Diferenţe dintre suprafeţele deţinute în fapt şi cele înscrise în cărţile funciare. Consecinţe (C. Apel Cluj, secţia I civilă, decizia nr. 4553/R din 1 noiembrie 2012

DREPT SOCIETAR

Lorena BUTUŞINĂ
Piercing the corporate veil

OBLIGAȚII COMERCIALE

Flaminia STÂRC-MECLEJAN
Când nu mai este secret un secret comercial?

DREPT FISCAL

Natalia ŞVIDCHI
Evoluţia reglementării privind impozitarea dobânzilor în Convenţiile Model OCDE şi ONU

Sergiu GHERDAN
Succinte consideraţii referitoare la (in)compatibilitatea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu cu dispoziţiile art. 110 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene

Robert Balasa

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti