Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia de organizare a concursului de admitere/examenului de absolvire a Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare


28 august 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 540 din data de 27 august 2013 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2412/2013 pentru aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a concursului de admitere in Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna si a Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

Metodologia de organizare si desfasurare a concursului de admitere in Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna

Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna asigura pregatirea elevilor pentru obtinerea calificarii de „agent de penitenciare” pentru sectorul operativ din sistemul penitenciar.

Metodologia reglementeaza modul de recrutare a candidatilor, conditiile ce trebuie indeplinite cumulativ de catre candidati, organizarea si desfasurarea concursului de admitere in Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

Probele pentru verificarea aptitudinilor fizice sunt eliminatorii.
Probele scrise constau in completarea de catre candidati a unor teste-grila.

Bibliografia pentru probele scrise este stabilita prin decizia directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Pentru desfasurarea probelor concursului se constituie urmatoarele comisii:
– Comisia pentru verificarea aptitudinilor fizice;
– Comisia pentru verificarea cunostintelor la limba romana;
– Comisia pentru verificarea cunostintelor la istoria romanilor;
– Comisia pentru solutionarea contestatiilor.

Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna

Metodologia reglementeaza organizarea si desfasurarea examenului de absolvire pentru elevii care au promovat cursul de formare initiala pentru obtinerea calificarii de „agent de penitenciare” la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

Examenul de absolvire consta in sustinerea probelor scrise si orale pentru verificarea cunostintelor si competentelor dobandite in domeniul Teorie si practica penitenciara si o proba scrisa pentru verificarea cunostintelor si competentelor dobandite in domeniul Stiinte juridice si socioumane.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică