« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Avocat reținut pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnatură privată
29.08.2013 | Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Retinere. D.N.A.

In completarea informatiilor transmise prin comunicatele de presa nr. 723, 725 din data de 9 august 2013, 733 si 737 din 13 august 2013, privind cauza in care se efectueaza cercetari penale fata de judecatoarea C.V., Biroul de Informare si Relatii Publice aduce la cunostinta ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de inculpatul:
B.L., avocat, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

La data de 28 august 2013, inculpatul este prezentat la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Din Ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca, exista date si indicii temeinice potrivit carora, in cursul lunii aprilie 2012, avocatul B.L. impreuna cu o alta persoana, a pretins suma de 350.000 euro si a primit de la S.M. suma de 1.900.052 lei (aproximativ 420.000 euro, reprezentând suma pretinsa plus TVA), lasând sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a penala, astfel incât acestia sa pronunte o decizie favorabila lui S. (fost N.) D., fratele lui S.M.. Presupusa interventie a avocatului viza recursul declarat de inculpatul S. (fost N.) D. impotriva incheierii de mentinere a masurii arestarii preventive, in scopul pronuntarii unei hotarâri de punere in libertate a inculpatului, intr-un dosar penal in care acesta era judecat in stare de arest preventiv (cunoscut drept dosarul Transgaz).

Pentru primirea folosului pretins, inculpatul B.L., atat in mod direct, cat si cu ajutorul altei persoane, a convenit cu S.M. sa fie incheiat un contract de asistenta juridica fictiv, prin care sa se ateste, necorespunzator adevarului, faptul ca suma de bani care urma sa fie data pentru presupusa influentare a judecatorilor ar reprezenta un onorariu de avocat.
In consecinta, S.M., cu ajutorul lui P.C.I., l-a determinat pe reprezentantul legal al unei societati comerciale sa incheie in fals, cu avocatul B.L., un contract de asistenta juridica, in temeiul caruia a fost data aceluiasi avocat, prin virament bancar, suma de 1.900.052 lei (reprezentand, la acea data, echivalentul a aproximativ 420.000 euro), care includea, in fapt, suma de 350.000 euro pretinsa pentru influentarea judecatorilor si TVA aferenta.

Invinuitului B.L. i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Precizam ca, la data de 9 august 2013, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 29 zile a inculpatei C.V., pentru infractiunile de luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Inculpatii S. (fost N.) D., P.C.I. si invinuitul S.M. sunt cercetati in acelasi dosar penal, primii doua in stare de arest preventiv, iar cel de-al treilea fiind arestat preventiv intr-o alta cauza penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD