Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificări în domeniul serviciilor consulare

29.08.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 537 din data de 26 august 2013 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 25/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea serviciilor consulare si a taxelor percepute pentru prestarea acestora.

Principalele modificari:
– titlul ordonantei se modifica in sensul ca sintagma “servicii consulare” se inlocuieste cu “servicii publice” si se specifica ca ordonanța se aplica exclusiv serviciilor prestate pe teritoriul Romaniei;
– completarea normelor privind domeniul de aplicabilitate a ordonanței, regimul de plata a taxelor, serviciile prestate cu titlu gratuit;
– actualizarea cuantumului taxelor;
– eliminarea prestațiilor devenite caduce;
– introducerea de noi categorii de servicii.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week