Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Contradicție între motivele scrise de apel și cele invocate oral
30.08.2013 | Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că, în situația în care există contradicție între motivele scrise de apel şi motivele invocate oral de procurorul de şedinţă, conform practicii judiciare şi doctrinei în domeniu, se vor avea în vedere motivele scrise de apel.

În speță, Curtea a apreciat că există contradicţie între motivele scrise de apel şi motivele invocate oral de procurorul de şedinţă întrucât în motivele scrise s-a arătat că soluţia de achitare a inculpatului în baza art. 18 ind. 1 Cod penal este corectă, fapta neprezentând gradul de pericol social al unei infracţiuni, solicitându-se doar aplicarea unei amenzi administrative într-un cuantum sporit. În motivele orale suplimentare invocate de procurorul de şedinţă, s-a solicitat condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii în modalitatea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Cele două motive nu sunt identice în ceea ce priveşte pericolul social al infracţiunii, sancţiunea aplicată, consecinţele aplicării uneia sau alteia dintre sancţiuni asupra inculpatului – înscrierea în fişa de cazier a antecedentelor, termenul de încercare, termenul de reabilitare, etc. (Decizia penală nr. 114 din 11 iunie 2007 pronunţată în apel de Secţia penală a Curții de Apel Galați, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti