« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Galați. Contradicție între motivele scrise de apel și cele invocate oral
30.08.2013 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că, în situația în care există contradicție între motivele scrise de apel şi motivele invocate oral de procurorul de şedinţă, conform practicii judiciare şi doctrinei în domeniu, se vor avea în vedere motivele scrise de apel.

În speță, Curtea a apreciat că există contradicţie între motivele scrise de apel şi motivele invocate oral de procurorul de şedinţă întrucât în motivele scrise s-a arătat că soluţia de achitare a inculpatului în baza art. 18 ind. 1 Cod penal este corectă, fapta neprezentând gradul de pericol social al unei infracţiuni, solicitându-se doar aplicarea unei amenzi administrative într-un cuantum sporit. În motivele orale suplimentare invocate de procurorul de şedinţă, s-a solicitat condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii în modalitatea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Cele două motive nu sunt identice în ceea ce priveşte pericolul social al infracţiunii, sancţiunea aplicată, consecinţele aplicării uneia sau alteia dintre sancţiuni asupra inculpatului – înscrierea în fişa de cazier a antecedentelor, termenul de încercare, termenul de reabilitare, etc. (Decizia penală nr. 114 din 11 iunie 2007 pronunţată în apel de Secţia penală a Curții de Apel Galați, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.