Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi modificări aduse taxelor privind Fondul pentru mediu
04.09.2013 | JURIDICE.ro, Pieter WESSEL, Mihai PETRE

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Începând cu 1 ianuarie 2014:
– Taxa datorată de către operatorii economici care introduc pe piaţa naţională uleiuri (pe bază minerală, semisintetice, sintetice, cu sau fără adaosuri) va fi în cuantumul a 0.3 lei/kg și se evidențiază distinct pe factură.

Cantitățile introduse pe piața națională se vor declara și plăti lunar până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a desfăşurat activitatea.

– Taxă de 50 lei/tonă va fi aplicată proprietarilor sau, după caz administratorilor de depozite, pentru deşeurile inerte şi nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea eliminării finale prin depozitare.

– Nouă taxă de 2 lei/kg va fi aplicată pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de ambalaje și respectiv anvelope uzate declarate ca valorificate de către operatorii economici autorizaţi pentru preluarea obligaţiilor anuale de gestionare a respectivelor deşeuri şi cantitățile constatate de Administraţia Fondului ca fiind valorificate.

Începând cu 2 septembrie 2013:
– S-a indicat valoarea de achiziție ca bază de calcul pentru taxa aferenta substanţelor periculoase pentru mediu introduse piaţa naţională, prin achiziţii intracomunitare sau importuri, în scopul utilizării sau consumului propriu.

– Taxa de 2 lei/kg aplicabilă deșeurilor de ambalaje s-a extins și la operatorii economici care închiriază, sub orice formă, cu titlu profesional ambalaje.

– Nedepunerea la termen a declarațiilor privind obligațiile la Fondul pentru mediu se sancționează amenzi de până la 5000 lei.

– Sumele rezultate din comercializare surplusului de AAU-uri, contravaloarea certificatelor verzi neachiziționate și a certificatelor de emisii rămase neutilizate vor constitui venituri la Fondul pentru mediu.

Pieter WESSEL,  Partener DELOITTE TAX
Mihai PETRE, Senior Manager DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti