Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Noi modificări aduse taxelor privind Fondul pentru mediu


4 septembrie 2013 | JURIDICE.ro, Pieter WESSEL, Mihai PETRE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Începând cu 1 ianuarie 2014:
– Taxa datorată de către operatorii economici care introduc pe piaţa naţională uleiuri (pe bază minerală, semisintetice, sintetice, cu sau fără adaosuri) va fi în cuantumul a 0.3 lei/kg și se evidențiază distinct pe factură.

Cantitățile introduse pe piața națională se vor declara și plăti lunar până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a desfăşurat activitatea.

– Taxă de 50 lei/tonă va fi aplicată proprietarilor sau, după caz administratorilor de depozite, pentru deşeurile inerte şi nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea eliminării finale prin depozitare.

– Nouă taxă de 2 lei/kg va fi aplicată pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de ambalaje și respectiv anvelope uzate declarate ca valorificate de către operatorii economici autorizaţi pentru preluarea obligaţiilor anuale de gestionare a respectivelor deşeuri şi cantitățile constatate de Administraţia Fondului ca fiind valorificate.

Începând cu 2 septembrie 2013:
– S-a indicat valoarea de achiziție ca bază de calcul pentru taxa aferenta substanţelor periculoase pentru mediu introduse piaţa naţională, prin achiziţii intracomunitare sau importuri, în scopul utilizării sau consumului propriu.

– Taxa de 2 lei/kg aplicabilă deșeurilor de ambalaje s-a extins și la operatorii economici care închiriază, sub orice formă, cu titlu profesional ambalaje.

– Nedepunerea la termen a declarațiilor privind obligațiile la Fondul pentru mediu se sancționează amenzi de până la 5000 lei.

– Sumele rezultate din comercializare surplusului de AAU-uri, contravaloarea certificatelor verzi neachiziționate și a certificatelor de emisii rămase neutilizate vor constitui venituri la Fondul pentru mediu.

Pieter WESSEL,  Partener DELOITTE TAX
Mihai PETRE, Senior Manager DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii