TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

CE lansează proiectul PETROBOT
05.09.2013 | Adina-Elena OPREA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Comisia Europeană anunţă lansarea proiectului PETROBOT, în colaborare cu un consorţiu condus de Shell şi format din zece întreprinderi europene.

Obiectivul proiectului: crearea de roboţi care să poată înlocui oamenii la efectuarea inspecţiilor privind vasele sub presiune şi a rezervoarelor de stocare, utilizate în industria petrolieră, a gazului şi în industria petrochimică.

În proiectul PETROBOT vor fi implicați parteneri din Olanda, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Elveția și Germania, pe o perioadă de 3 ani, iar UE va contribui cu 3,7 milioane EUR la acest proiect în valoare totală de 6,2 milioane EUR.

Neelie Kroes, vicepreședinta Comisiei Europene pentru Agenda digitală, a declarat următoarele: „Poziția de lider mondial pe care o ocupă Europa în domeniul roboticii industriale nu este deloc accidentală. Proiectul Petrobot ilustrează voința noastră de a valorifica pe piață rezultatele de vârf obținute în domeniul cercetării, permițând astfel deschiderea de noi piețe pentru întreprinderile din UE și crearea de noi locuri de muncă în Europa.”

Adina Elena OPREA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate