Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Norme metodologice de aplicare a Legii privind azilul în România
05.09.2013 | JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.  559 din data de 3 septembrie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 653/2013 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 122/2006 privind azilul in Romania, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.251/2006.

Hotararea de Guvern  are ca obiect:
– stabilirea termenului de efectuare a anchetei sociale in baza careia se stabileste dreptul la ajutorul nerambursabil pentru persoanele care au dobandit o forma de protectie;
– reglementarea modalitatii de realizare a platii ajutorului nerambursabil;
– modalitatea de prelungire a perioadei initiale de acordare a ajutorului nerambursabil;
– stabilirea modalitatii de acordare a acestui drept pentru minorii, cetateni straini, care au dobandit o forma de protectie in Romania si se afla in unitati de asistenta sociala, prin plata ajutorului in contul deschis pe numele acestora destinat alocatiei de stat pentru copii.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.