Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Susținere publică teză de doctorat Codruț Olaru: „Particularitățile criminalității organizate în România”. UPDATE: Decizia CNATDCU. UPDATE: Precizări proc. Codruţ Olaru. UPDATE: Curtea de Apel București menține titlul de doctor
30.10.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 29 octombrie 2021, Curtea de Apel București a anulat decizia UEFISCDI nr. 3093/09.10.2020 şi deciziile CNATDCU nr. 118/25.11.2020 si nr. 127/25.11.2020 și a obligat CNATDCU să dispună clasarea administrativă a sesizărilor nr. 3276/15.11.2019 si nr. 3055/7.10.2020.

Soluția are drept consecință menținerea titlului de doctor în drept obținut de Codruţ Olaru în anul 2013.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

:: Hotărârea

***

Joi, 13 mai 2021, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a admis sesizarea și a decis că teza de doctorat este plagiată, potrivit stiripesurse.ro.

Proc. Codruţ Olaru a declarat următoarele: „Activitatea CNATDCU în materia plagiatelor se concretizează în emiterea unei Decizii avizată juridic. Eu personal nu am primit nicio altă decizie și nici pe site-ul instituției nu există așa ceva… Este interesant de unde are doamna Şercan toate aceste date. Singura decizie pe care CNATDCU mi-a emis-o a fost cea din 1 aprilie 2020, în baza căreia, cu o majoritate de 35/1, mi-a fost menținut titlul de doctor în drept. Cu privire la modalitatea total nelegală în care funcționează CNATDCU în noua formulă organizatorică, am inițiat două acţiuni judecătorești aflate pe rol. Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNATDCU ca, după o verificare de 28 de luni, în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat, să emită un verdict contrar în baza unor noi similare a căror identitate de obiect este evidență.”

***

Vineri, 9 octombrie 2020, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat publicității sesizarea nr. 3055 din 07.10.2020 referitoare la teza de doctorat „Particularitățile criminalității organizate în România”, susţinută de Codruţ Olaru la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

:: Sesizarea

***

La data de 6 septembrie 2013, începând cu ora 12:00, în Amfiteatrul III 9 al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, doctorandul Codruț Olaru va susţine, în şedinţă publică, teza de doctorat Particularitățile criminalității organizate în România, în vederea obţinerii titlului ştiinţific de doctor în domeniul DREPT.

Comisia de doctorat are următoarea componenţă:
Preşedinte: conf. univ. dr. Tudor Plăeșu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi).

Conducător ştiinţific: prof. univ. dr. Tudorel Toader (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi).

Referenţi:
– Prof. univ. dr. Constantin Mitrache (Universitatea din Bucureşti);
– prof. univ. dr. Anastasiu Crișu (Universitatea din Bucureşti);
– prof. univ. dr. Vasile Păvăleanu (Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava).

Secţiuni: Drept penal, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO