Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Dizolvarea societăţii ca urmare a neînţelegerilor dintre asociaţi


6 septembrie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 227 lit. e) din Legea nr. 31/1990, societatea se poate dizolva dacă există neînţelegeri grave între asociaţi, cu condiţia ca aceste neînţelegeri să împiedice funcţionarea societăţii. În speţă, Înalta Curte a constatat că, deşi neîndoielnic există neînţelegeri între asociaţi, totuşi, potrivit situaţiei economico financiare, societatea a funcţionat şi a înregistrat profit, iar pe de altă parte, reclamanta deţine majoritatea absolută a capitalului social, votul acesteia fiind decisiv la adoptarea hotărârilor adunării generale a asociaţilor. Mai mult, reclamanta deţine şi funcţia de administrator al societăţii, putând conduce activitatea curentă a acesteia, astfel că nu poate fi dispusă dizolvarea societăţii. (Decizia nr. 935 din 7 martie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect dizolvare societate cu răspundere limitată)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică