Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

România la CEDO: cauza pendinte Boldea vs. România. Necesitatea unor spații de detenție pentru nefumători


10 septembrie 2013 | Teodor PAPUC, Teodor PAPUC
Secţiuni: CEDO, Drept penal, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Reclamantul, dl. Mihail Boldea, este un cetăţean român născut în 1976 şi care locuieşte în Galaţi.

Pe 27 martie 2012, reclamantul a fost plasat în arest preventiv, în cadrul Centrului de Detenţie al Poliţiei Galaţi. În prezent, a fost transferat la Penitenciarul Galați.
Reclamantul se plânge de condiţiile materiale de detenţie din Centru. Nefumător fiind, acesta pretinde că a fost expus, în mod constant, fumului de ţigară provocat de către colegii săi de celulă. Reclamantul se mai plânge de ventilaţia proastă, de lumina naturală şi de cea artficială slabe. El susţine că, din cauza igienei precare, celula a fost infestată de şobolani.

Reclamantul se declară nemulţumit în privinţa supra-aglomerării şi a lipsei condiţiilor sanitare din celelalte celule în care a fost mutat.

Transferat la Penitenciarul Galaţi, reclamantul pretinde că a stat 21 de zile într-o celulă în care se fuma. Acesta susţine că nu a beneficiat de apă caldă la duşurile comune şi că i-a fost interzis accesul la bibliotecă.

Reclamantul se plânge de încălcarea art. 3 din Convenţie, în privinţa condiţiilor de detenţie din cadrul Centrului de Detenţie al Poliţiei Galaţi, referindu-se în special la supra-aglomerarea, igiena precară, ventilaţia proastă, lumina slabă şi expunerea la fumul de ţigară din celule.

Statului român i s-a pus în vedere să trimită precizări cu privire la existența sau non-existența unor delimitări de spațiu între fumători și nefumători. (aplicația nr. 75692/12, secția a III a CEDO)

Teodor PAPUC
Mihaela MAZILU-BABEL (coordonator proiect)
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro