Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Alocarea de fonduri pentru agricultură în cadrul schemelor de plăţi directe


10 septembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 572 din data de 9 septembrie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 678/2013 privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si pentru masuri de piata in agricultura.

Actul normativ prevede alocarea temporara a sumei de 2.900.000 mii lei, in echivalent euro, din venituri din privatizare, pentru decontarea cheltuielilor aferente aplicarii schemelor de plati directe pe suprafata, ajutoarelor specifice si cele aferente masurilor si schemelor de piata si interventie pentru anii 2012-2013.

Sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si utilizate vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice in euro din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Uniunea Europeana, pana la data de 30 decembrie 2013.

Din suma alocata se deconteaza doar cheltuielile eligibile aferente masurilor de piata si interventie in agricultura, ajutoarelor specifice, precum si cele aferente schemelor de plata directe pe suprafata implicate in derularea FEGA, respectiv:
– schema de plata directa unica pe suprafata;
– schema de plata separata pentru zahar.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică