Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Informaţiile clasificate, dreptul la informaţie şi la un proces echitabil / 19 septembrie
11.09.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) organizează dezbaterea publică

Informaţiile clasificate, dreptul la informaţie şi la un proces echitabil
Hotelul DoubleTree by Hilton, sala Rotterdam
19 septembrie 2013, începând cu ora 09.00

Evenimentul îşi propune o analiză a cadrului normativ privind informaţiile clasificate, în special a Legii nr. 182/2002, inclusiv din perspectiva concluziilor relevate de cei peste zece ani de implementare a acestei Legi. Vă invităm să identificăm împreună amendamentele legislative care se impun – respectiv să gândim împreună construirea unei politici publice corelative – astfel încât reglementarea din acest domeniu să fie într-o cât mai mare măsură compatibilă cu standardele referitoare la restrângerile acceptabile într-o societate democratică a dreptului la informaţie şi cu dreptul la un proces echitabil.

Dezbaterea va reuni reprezentanţi ai insituţiilor şi autorităţilor publice, practicieni din domeniul juridic şi reprezentanţi ai societăţii civile. În cadrul evenimentului, CRJ va prezenta un document de poziţie al dezbaterii şi un plan de măsuri ulterioare de cooperare în respectivul domeniu de politici publice între instituţiile publice cu competenţe legale şi organizaţiile societăţii civile. Participanţii confirmaţi vor primi în prealabil documentul de poziţie al CRJ şi propunerea de plan de măsuri.


AGENDĂ

09:00–09:30 Înregistrarea participanţilor
09:30–09:40Georgiana Iorgulescu, Director executiv, Centrul de Resurse Juridice – Cuvânt de deschidere:
09:40–10:00 Valerian Stan, Centrul de Resurse Juridice – prezentarea raportului „Informaţiile clasificate, dreptul la informaţie şi la un proces echitabil”
10:00–10:20 Biró Rozalia-Ibolya, Preşedinte Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senatul României (TBC)
10:20–10:40 Mădălina Afrăsinie, judecător, Tribunalul Bucureşti
10:40–11:00 Direcţia Elaborare Acte Normative, Ministerul Justiţiei (TBC)
11:00–11:20 Eugenia Crângariu, avocat
11:20–11:40 Pauză
11:40–13:30 Dezbateri, concluzii, recomandări


Dezbaterea face parte din proiectul “Societatea civilă, partener activ în procesul de elaborare şi evaluare a politicilor publice”, cod SMIS 35512, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”.


Vă rugăm să confirmaţi participarea dvs. până în data de 17 septembrie 2013
Persoană de contact: Radu Nicolae
Telefon: 0723668808
E-mail: rnicolae@crj.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti