Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Curtea Constitutionala a validat suspendarea Presedintelui Romaniei, Traian Basescu
20.04.2007 | JURIDICE.ro

Curtea Constitutionala a dat publicitatii astazi urmatoarele comunicate:

Comunicat de presa nr. 1

„La Curtea Constitutionala a fost inregistrata cererea presedintelui Camerei Deputatilor, prin care se solicita constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

La cerere sunt atasate urmatoarele documente:
– Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 20 din 19 aprilie 2007, privind suspendarea din functie a Presedintelui Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 265 din 19 aprilie 2007;
– procesul-verbal intocmit de Birourile Permanente ale celor doua Camere prin care s-a constatat rezultatul votului;
– scrisoarea prin care Presedintele Romaniei a fost invitat sa participe la sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului din data de 19 aprilie 2007;
– propunerea de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei;
– raportul Comisiei comune de ancheta a Parlamentului Romaniei ca urmare a propunerii de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei;
– Avizul consultativ nr. 1 din 5 aprilie 2007 al Curtii Constitutionale;
– stenograma sedintei comune a Camerei Deputatilor si Senatului din 19 aprilie 2007.

In temeiul prevederilor art. 146 lit. g) din Constitutie si ale art .44 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, Curtea Constitutionala constata, printr-o hotarare, existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei si comunica cele constatate Parlamentului si Guvernului.”

Comunicat de presa nr. 2

„In sedinta din data de 20 aprilie 2007, Curtea Constitutionala a luat in dezbatere cererea pentru constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei si contestatia formulata de domnul Traian Basescu privitoare la suspendarea sa din functia de Presedinte al Romaniei.

In baza documentelor examinate, Curtea s-a pronuntat prin Hotararea nr. 1 din 20 aprilie 2007, dupa cum urmeaza:

1. Se respinge, ca inadmisibila, contestatia formulata de domnul Traian Basescu impotriva hotararii de suspendare a sa din functia de Presedinte al Romaniei.

2. Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata.

3. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

4. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art. 98 alin. (1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul Nicolae Vacaroiu.

Hotararea Curtii este definitiva, se comunica Parlamentului si Guvernului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”


Aflaţi mai mult despre
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.