Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Robert Cazanciuc la inaugurarea sediului Curţii de Apel Piteşti


13 septembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a participat joi, 12 septembrie 2013,  împreună cu omologul său din Republica Moldova, Oleg Efrim, la inaugurarea sediului Curţii de Apel Piteşti, potrivit unui comunicat al MJ.

Clădire istorică de patrimoniu, sediul acestei instante a fost reabilitat printr-un program finanţat prin împrumutul acordat de Banca Mondială, în cadrul proiectului „Reforma Sistemului Judiciar”.

Reabilitarea sediului Curţii de Apel Piteşti, clădire istorică de patrimoniu, a fost realizată în cadrul proiectului „Reforma Sistemului Judiciar”, program finanţat prin împrumutul acordat de Banca Mondială.

Robert Cazanciuc: „Încă de când am preluat mandatul de ministru al justiţiei, alături de echipa din Minister şi din Guvern, am avut ca prioritate asigurarea resurselor care să permită funcţionarea instanţelor judecătoreşti, în condiţii de calitate și eficienţă. Acum, acest lucru devine cu atât mai important cu cât data intrării în vigoare a noului cod penal şi a celui de procedură penală se apropie cu paşi repezi. Astfel, luna februarie 2014, trebuie să ne găsească pregătiţi pentru acest moment important, mai ales în condiţiile în care intrarea în vigoare a codurilor în materie civilă a arătat efortul logistic al unui asemenea proces.

Este evident că aceste noi coduri, alături de alte acte normative prezente şi viitoare, nu pot fi aplicate în mod corespunzător de către instanţe fără condiţii adecvate de infrastructură, care să asigure în final prestarea unor servicii judiciare de calitate pentru cetăţenii români, la standarde europene recunoscute. Cred că astăzi putem afirma fără ezitare că, din punct de vedere al infrastructurii, acest deziderat a fost împlinit aici la Pitești, prin inaugurarea acestei bijuterii arhitectonice de patrimoniu, care este clădirea Curții de Apel.

Vreau să mulţumesc partenerilor noştri de la Banca Mondială care au finanţat acest obiectiv de investiţii prin programul Reforma Sistemului Judiciar, şi sper că anul următor, vor fi finalizate alte două mari obiective de investiţii – Palatul de Justiţie Iaşi şi Tribunalul Cluj.

În final, consider că finalizarea sediului Curţii de Apel Piteşti ne arată încă o dată faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte îmbunătăţirea infrastructurii judiciare, şi din această perspectivă, permiteţi-mi să îl consider ca o „bună practică” de urmat poate nu numai la nivel naţional, dar şi chiar pentru colegii şi prietenii noştri din Republica Moldova, al căror înalt  reprezentant avem onoarea să fie prezent la acest eveniment.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii