Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cooperare între PICCJ şi Procuratura Generală a Federaţiei Ruse
16.09.2013 | Alexandra CONSTANTIN, Alexandra CONSTANTIN, Paula VÂRBAN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

In perioada 10-11.09.2013, domnul Tiberiu Mihail Nitu, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a participat la cea de-a 18-a Conferinta Anuala si Intalnire Generala a Asociatiei Internationale a Procurorilor, organizata la Moscova, cu tema „Procurorul si statul de drept”, informează PICCJ.

Cu acest prilej a avut loc semnarea Programului de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Procuratura Generala a Federatiei Ruse pentru anii 2014-2015, program realizat in baza unui protocol incheiat la data de 12.01.2012, intre serviciile de procuratura ale ambelor state. Acest program a fost semnat de domnul Tiberiu Mihail Nitu, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de domnul Iurii Ceaika, procuror general al Federatiei Ruse. La eveniment au mai participat domnul Alexander Zvyagintsev, adjunct al procurorului general al Federatiei Ruse, precum si procurori cu functii de conducere.

Domnul Tiberiu Mihail Nitu a avut o intalnire de lucru si cu doamna Annemarie Penn-te Strake, membra a Consiliului Procurorilor Generali din Regatul Tarilor de Jos, precum si cu domnul Gerrit Cornelis Haverkate, directorul Biroului de studii penale din Parchetul General al Regatului Tarilor de Jos, cu care a purtat discutii pe marginea Protocolului de cooperare incheiat, in data de 28.12.2012, intre cele doua state, precum si referitoare la Memorandumul de intelegere incheiat, la data de 05.02.2013, intre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Procuratura Nationala a Regatului Tarilor de Jos. Discutiile au vizat intensificarea cooperarii in domeniul fraudelor, al traficului de persoane, prin schimburi de informatii, de experienta, prin realizarea unor stagii de perfectionare a procurorilor romani in Regatul Tarilor de Jos.

Totodata, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a prezentat colegilor olandezi institutia nou introdusa in sistemul de drept romanesc privind confiscarea extinsa a averilor, subiect ce a suscitat un interes deosebit pentru interlocutori.

Pe parcursul desfasurarii lucrarilor conferintei, domnul Tiberiu Mihail Nitu a mai avut o serie de intrevederi si cu domnul James Hamilton, fostul presedinte al Asociatiei Internationale a Procurorilor, dar si cu domnul Gerhard Otto Jarosch, actualul presedinte al asociatiei, precum si cu domnul Derk Jan Albert Kuipers si doamna Elizabeth Margaret Howe (secretar general, respectiv, consilier general al asociatiei).

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a mai stabilit contacte cu doamna Michele Marie Coninsx, Presedintele Eurojust, cu domnul Serge Brammertz, procuror la Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, precum si cu domnul Ye Feng, secretarul general al IAACA (Asociatia Internationala a Autoritatilor Anticoruptie).

Lucrarile conferintei au reunit procurori generali si procurori sefi de parchete din peste 60 de state, precum si reprezentanti ai unor institutii si organizatii internationale. 

:: sursa: mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Alexandra CONSTANTIN
student, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
internship, Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti