Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Venituri proprii pentru Înalta Curte și Ministerul Justiției


16 septembrie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 582 din data de 13 septembrie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 698/2013 privind infiintarea pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a unei activitati finantate integral din venituri proprii si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 257/2005 privind infiintarea pe langa Ministerul Justitiei a unei activitati finantate integral din venituri proprii.

1. Actul normativ aproba infiintarea pe langa ICCJ a activitatii finantate integral din venituri proprii privind inchirierea, in conditiile legii, de catre aceasta, a unor spatii aflate in administrarea sa. Veniturile proprii se constituie din cota-parte din chiria incasata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit legii.

Din veniturile proprii realizate prin activitatea de mai sus se asigura cheltuielile de intretinere si functionare a spatiilor date in chirie, precum si dotarea bibliotecii ICCJ cu carti de specialitate juridica.

2. Se aproba infiintarea pe langa Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti a activitatii finantate integral din venituri proprii privind:
– organizarea concursurilor si examenelor de admitere in aparatul propriu si in unitatile subordonate si instantele judecatoresti
– inchirierea de catre Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti a unor spatii aflate in administrarea acestora.

Din veniturile proprii realizate prin activitatea  de mai sus se asigura:
– cheltuielile corespunzatoare organizarii concursurilor sau examenelor prevazute de lege;
– plata cu ora a membrilor comisiilor de organizare a examenelor sau concursurilor, a supraveghetorilor si a persoanelor care corecteaza lucrarile candidatilor ori care solutioneaza contestatiile, numiti in conditiile legii;
– cheltuielile de intretinere si functionare a spatiilor date in chirie de catre Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro