Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Venituri proprii pentru Înalta Curte și Ministerul Justiției
16.09.2013 | JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 582 din data de 13 septembrie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 698/2013 privind infiintarea pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a unei activitati finantate integral din venituri proprii si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 257/2005 privind infiintarea pe langa Ministerul Justitiei a unei activitati finantate integral din venituri proprii.

1. Actul normativ aproba infiintarea pe langa ICCJ a activitatii finantate integral din venituri proprii privind inchirierea, in conditiile legii, de catre aceasta, a unor spatii aflate in administrarea sa. Veniturile proprii se constituie din cota-parte din chiria incasata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit legii.

Din veniturile proprii realizate prin activitatea de mai sus se asigura cheltuielile de intretinere si functionare a spatiilor date in chirie, precum si dotarea bibliotecii ICCJ cu carti de specialitate juridica.

2. Se aproba infiintarea pe langa Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti a activitatii finantate integral din venituri proprii privind:
– organizarea concursurilor si examenelor de admitere in aparatul propriu si in unitatile subordonate si instantele judecatoresti
– inchirierea de catre Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti a unor spatii aflate in administrarea acestora.

Din veniturile proprii realizate prin activitatea  de mai sus se asigura:
– cheltuielile corespunzatoare organizarii concursurilor sau examenelor prevazute de lege;
– plata cu ora a membrilor comisiilor de organizare a examenelor sau concursurilor, a supraveghetorilor si a persoanelor care corecteaza lucrarile candidatilor ori care solutioneaza contestatiile, numiti in conditiile legii;
– cheltuielile de intretinere si functionare a spatiilor date in chirie de catre Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.