Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Litigiu cu privire la concesiunea unui teren proprietate privată a localităţii. Competenţa materială


18 septembrie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art.  8 alin. 2 şi art. 2 alin. 1 lit. c din Legea  nr. 554/2004, instanţa de contencios administrativ este competentă să soluţioneze numai acele litigii legate de contractele  administrative, respectiv a acelor contracte care au ca obiect  punerea în valoare a bunurilor proprietate  publică sau a altor categorii de contracte administrative reglementate expres prin legi speciale. Prin urmare, cererea având ca obiect încheierea unui contract de concesiune cu privire la un teren proprietate privată a statului sau a unităţii-administrativ teritoriale nu se  încadrează în sfera de reglementare a art. 2 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 554/2004, competentă fiind judecătoria ca instanţă de drept comun. (Decizia nr. 3681 din 17 septembrie 2010 pronunţată în recurs de Secţia de contencios-adminsitrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect obligarea la încheierea unui contract de concesiune)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică