Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Abuzurile asupra copiilor, în atenţia OMS


18 septembrie 2013 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul sanatatii, Familie

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat marti, 17 septembrie 2013, ca mai mult de 18 de milioane de copii sub 18 ani sunt abuzati in Europa. Aceste date au fost facute publice in timpul prezentarii raportului european privind prevenirea abuzului asupra copiilor, potrivit El Mundo.

OMS a aratat ca in fiecare an, abuzurile sunt responsabile pentru moartea a 852 de copii sub 15 ani. Raportul arata ca 29,1% dintre copii sufera abuz emotional, 22,9% sufera abuzuri fizice si 13,4% din fete sunt abuzate sexual.

Zsuzsanna Jakab, director regional al OMS pentru Europa: „Este timpul sa recunoastem ca abuzul asupra copilului este o problema de sanatate publica si nu doar o problema de justitie penala sau sociala. Abuzul copiilor poate fi prevenit printr-o abordare integrata a sanatatii publice, o oportunitate pe care nu ne putem permite sa o pierdem. In lunile urmatoare, vom pregati un pachet de masuri pe care tarile din Europa le pot utiliza pentru a aborda aceasta problema si sa fie gata sa ajute la punerea lor in aplicare.”

Potrivit OMS, abuzul nu are numai un impact devastator asupra vietii copiilor, ci are, de asemenea, costuri sociale si economice care ajung la zeci de miliarde de euro. Raportul informeaza ca familiile monoparentale cu venituri mici si cu un nivel de trai si educatie scazut care traiesc in comunitatile dezavantajate au mai multe sanse de a abuza de copiii lor. De asemenea, consumul de droguri si alcool este asociat cu stresul parental si violenta in familie. Organizatia a afirmat ca prevenirea este mult mai rentabila, decat sa se confrunte cu consecintele abuzului.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică