Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Bucureşti. Necesitatea stabilirii unui prejudiciu cert în cazul infracţiunii de evaziune fiscală
20.09.2013 | Raluca CÎRSTEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că stabilirea unui prejudiciu cert reprezintă un aspect primordial (condiţie esenţială) într-o infracţiune de evaziune fiscală, situaţie care prezintă relevanţă şi cu privire la menţinerea arestării preventive a inculpatului. Astfel, pentru ca o infracţiune de prejudiciu să atragă cea mai drastică măsură, arestarea preventivă, este necesar a se stabili mai înainte întinderea sau valoarea certă a pagubei şi numai în raport de aceste coordonate să se recurgă la măsuri corespunzătoare faţă de cel care le-a provocat şi faţă de patrimoniul său în vederea recuperării prejudiciului.

În speţă, Curtea a apreciat că este întemeiată cererea de liberare provizorie sub control judiciar având în vedere faptul că inculpatul era arestat preventiv de peste 80 de zile, fără ca organele de urmărire penală să stabilească întinderea prejudiciului precum şi cerinţa respectării termenului rezonabil. (Decizia penală nr. 1092 din 29 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia a II-a penală a Curții de Apel Bucureşti, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate