Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 20 septembrie 2013


20 septembrie 2013 | Alexandra CONSTANTIN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Contrabanda, contrafacere si punere in circulatie de produse accizabile din tutun si spalare de bani. Perchezitii domiciliare. D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala si Serviciul Teritorial Iasi

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala si Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPF – Serviciul Teritorial Iasi si IGPR-DCCO, efectueaza un numar de 31 de perchezitii domiciliare pe raza  municipiilor Bucuresti, Ploiesti si a judetului Ilfov, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda, contrafacere si punere in circulatie de produse accizabile din tutun si spalare de bani.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate in cauza, intr-un imobil situat in localitatea Clinceni, Judetul Ilfov, a fost descoperita o linie completa de productie tigarete, neautorizata, aflata in stare de functionare.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au stopat productia ilegala de tigarete si au ridicat cantitati importante de tigarete, tutun vrac, aparatura de imprimerie si ambalajele destinate functionarii fabricii.

Tigarile erau comercializate pe intreg teritoriul Romaniei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala vor proceda la audierea unui numar de 26 de persoane, urmand ca fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale dupa finalizarea audierilor.

Suportul informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale.

Actiunea este efectuata cu sprijinul lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane si Autoritatii Nationale a Vamilor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat in instrumentarea cauzei cu autoritatile din Republica Moldova.

Facem precizarea ca faptele invinuitilor sunt analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

***

Trafic de persoane. Retinere. D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus retinerea pentru 24 de ore a trei inculpati, pentru savarsirea  infractiunii de trafic de persoane, prev. de art. 12 alin.1 si 2 lit.a din Legea nr.  678/2001.

Din cercetarile efectuate in cauza se contureaza suspiciunea rezonabila ca inculpatul B. A., fost angajat al unei primarii de sector din municipiul Bucuresti-Serviciul de Asistenta Sociala, in calitate de consilier pe probleme sociale, a racolat-o pe partea vatamata in cadrul activitatii curente si, impreuna cu inculpatul C. C., profitand de starea psihica a victimei, de imposibilitatea acesteia de a se apara si a-si exprima vointa, au obligat-o sa intretina relatii sexuale si ulterior au transferat-o inculpatei P. F., contra sumei de 250 lei.
    
Inculpata P. F. este suspectata ca a obtinut importante sume de bani din exploatarea partii vatamate, prin obligarea acesteia la practicarea prostitutiei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a inculpatilor pentru 29 de zile.

Cercetarile in cauza au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti.

Facem precizarea ca faptele inculpatilor sunt analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

::sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN
Alexandra CONSTANTIN
student, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
internship, Societatea de Stiinte Juridice

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii