Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Norme privind egalitatatea de tratament între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte accesul la serviciile din domeniul asigurărilor
24.09.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 593 din data de 20 septembrie 2013 a fost publicata Norma Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 11/2013 privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la serviciile din domeniul asigurarilor si furnizarea de servicii in domeniul asigurarilor.

Norma reglementeaza masurile privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la serviciile din domeniul asigurarilor si furnizarea de servicii in domeniul asigurarilor.

Potrivit actului normativ, utilizarea factorului actuarial sex in calcularea primelor si beneficiilor aferente contractelor de asigurare nu trebuie sa determine diferente in materie de prime si beneficii pentru persoana asigurata.

Asiguratorii au obligatia sa elaboreze si sa aplice proceduri si/sau norme interne privind colectarea, prelucrarea, publicarea si actualizarea datelor statistice si actuariale folosite in calcularea primelor si/sau beneficiilor aferente produselor de asigurare.

Potrivit Normei, asiguratorii trebuie sa tine evidenta contractelor de asigurare cu prime sau beneficii diferentiate pe sexe si sa asigure gestionarea acestora pana la expirare, in conditiile si pe baza datelor statistice de la data incheierii acestora.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti