Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Spania. Revizuirea Codului Penal


25 septembrie 2013 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului justiției, Alberto Ruiz-Gallardón, a aprobat vineri, 20 septembrie 2013, proiectul de Lege privind revizuirea Codului Penal, potrivit mjusticia.gob.es.

Codul Penal include noi infracțiuni pentru a crește protecția femeilor (de ex. vor fi pedepsite faptele de violență și de intimidare în cazul căsăƒtoriei forțate -articolul 172). De asemenea, vor fi pedepsite actele repetate de urmărire sau hărțuire continuă prin apeluri telefonice, follow-up-uri sau orice altă formulă, care pot afecta grav libertatea și sentimentul de securitate al victimei.

Transpunerea în legislația spaniolă a mai multor directive europene, în mod special, lupta împotriva abuzului, exploatării sexuale și pornografiei infantile a necesitat introducerea unor noi infracțiuni cu privire la abuzul de minori.

Revizuirea sistemului penal răspunde noilor forme de criminalitate și recidivă. Textul se potrivește, de asemenea, comportamentului criminal al secolului XXI.

:: proiectul de lege

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică