Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel Târgu Mureş. Motivarea sumară a hotărârii judecătoreşti
25.09.2013 | Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât că o motivare sumară a hotărârii prin care s-a dispus prelungirea duratei arestării preventive nu echivalează cu absenţa acesteia, în condiţiile în care elementele esenţiale care interesează argumentarea unei dispoziţii vizând starea de arest preventiv – temeiurile de fapt şi de drept ale arestării – au fost prezentate. În plus, recursul, când este singura cale ordinară de atac, se transformă într-un grad de jurisdicţie plin, ceea ce înseamnă că absenţa motivării hotărârii atacate, ori o motivare defectuoasă sau incompletă nu atrage de plano o casare cu trimitere spre rejudecare, ci angajează instanţa de recurs să procedeze ea însăşi la corectarea viciilor şi complinirea omisiunilor constatate. (Decizia penală nr. 606 din 5 octombrie 2012 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curții de Apel Târgu Mureş, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti