« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Curtea de Apel Târgu Mureş. Motivarea sumară a hotărârii judecătoreşti
25.09.2013 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât că o motivare sumară a hotărârii prin care s-a dispus prelungirea duratei arestării preventive nu echivalează cu absenţa acesteia, în condiţiile în care elementele esenţiale care interesează argumentarea unei dispoziţii vizând starea de arest preventiv – temeiurile de fapt şi de drept ale arestării – au fost prezentate. În plus, recursul, când este singura cale ordinară de atac, se transformă într-un grad de jurisdicţie plin, ceea ce înseamnă că absenţa motivării hotărârii atacate, ori o motivare defectuoasă sau incompletă nu atrage de plano o casare cu trimitere spre rejudecare, ci angajează instanţa de recurs să procedeze ea însăşi la corectarea viciilor şi complinirea omisiunilor constatate. (Decizia penală nr. 606 din 5 octombrie 2012 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curții de Apel Târgu Mureş, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Curtea de Apel Târgu Mureş. Motivarea sumară a hotărârii judecătoreşti”

  1. Florin-Iulian HRIB spune:

    Spuneti-le asta si judecatorilor de la curtea de apel Alba Iulia, specializati pe litigii de munca si asigurari sociale!

    In loc sa complineasca ei motivarea solutiei date de tribunal (corecta pe fond), au preferat sa trimita cauza spre rejudecare, pretextind ca instanta inferioara nu a intrat pe fond deoarece nu a motivat jumatate din doua capete de cerere (petitul actiunii avind 9 capete diferite, din care 5 principale si 4 secundare)?!?

    Culmea este ca atunci cind le-am cerut expres in petitul actiunilor mele sa oblige casa de pensii la calcularea pensiei pe baza unui anumit stagiu complet de cotizare, TOTI judecatorii curtii de apel Alba Iulia AU OMIS sa faca acest lucru, ceea ce m-a facut sa declansez un al treilea litigiu de pensii pt. a rezolva acelasi fleac pe care stimabilii judecatori amintiti se codesc sa-l rezolve de aproape PATRU ANI, desi intre timp a aparut si decizia de indrumare a ICCJ nr. 4/04.04.2011!!

    Decit sa devin coleg cu astfel de magistrati, mai bine lipsa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD