Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesională
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
Comunicate profesioniştiEvenimente programateOportunităţi de carieră

Lideri pentru Justiţie. Program de leadership pentru tineri jurişti români. Ediţia a 5-a, 2014


25 septembrie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a 5-a ediţie a programului de leadership pentru tineri jurişti români – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice).

Programul este deschis studenţilor la drept (aflaţi în ultimul an de studiu), masteranzilor, doctoranzilor şi tinerilor jurişti aflaţi în primii 5 ani de carieră. Trimiteţi candidatura la adresa doru.toma@kas.de până la data de 20 octombrie 2013.

Vor fi selectaţi 20 de tineri cu potenţial de lideri!


Candidatura trebuie să conţină:
CV
scrisoare de motivaţie de o pagină
eseu de maxim 2 pagini în care să prezinţi o schimbare pe care ai dori să o aduci sistemului de justiţie din România: alege o schimbare, descrie-ne ce ar presupune şi cum ar trebui să arate sistemul după implementarea acesteia.

Toate documentele trebuie redactate în limba română, Times New Roman 12, distanţa 1,5 între rânduri.

Procesul de selecţie va consta din 3 etape:
preselectarea aplicaţiilor scrise
interviuri cu candidaţii preselectaţi (11 – 17 Noiembrie 2013)
assesment center

Atât candidaţii selectaţi cât şi cei respinşi vor fi informaţi prin e-mail.

Comunicarea rezultatului final: 6 decembrie 2013

Sesiunile de training: februarie – Iunie 2014


Scurtă descriere a programului

Scopul principal al programului îl reprezintă formarea unei reţele de tineri motivaţi care să îşi asume  valorile statului de drept şi integritatea profesională ca repere fundamentale în activitate  şi care să fie pregătiţi să promoveze aceste valori în rândul colegilor de breaslă.

Obiectivele acestui program sunt instruirea unor tineri jurişti talentaţi, astfel încât să devină adevăraţi lideri, înzestrarea acestora cu abilităţi esenţiale în acest sens, precum şi cu informaţii de substanţă cu privire la principiile democraţiei şi ale statului de drept, şi nu în ultimul rând cu cele de etică profesională. Tinerii selecţionaţi vor fi implicaţi în proiecte individuale şi de grup pentru a avea o înţelegere practică asupra a ceea ce înseamnă să fii un adevărat lider.

Grupul ţintă al acestui program este constituit din 20 de tineri jurişti – studenţi la drept aflaţi în ultimul an de studii, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi de studii juridice aflaţi în primii 5 ani de carieră profesională, care au potenţialul de a deveni lideri. Tinerii selecţionaţi, provenind de pe întreg teritoriul României şi din toate domeniile vieţii juridice. Ei trebuie să fie motivaţi să îşi asume un rol proactiv în evoluţia sistemului juridic şi socio-politic din România.

Activităţile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: abilităţile de leadership; înţelegerea mecanismelor din sistemul de justiţie şi interacţiunea cu personalităţi din domeniu; simularea unor procese decizionale concrete din sistemul de justiţie.

Rezultatul acestui program de leadership va consta în instruirea susţinută a celor 20 de tineri jurişti şi crearea unei reţele naţionale de tineri profesionişti în domeniu. Ne dorim ca prin acest program participanţii să-şi modifice atitudinile şi conduita, să-şi dezvolte aptitudinile de lideri, dar si capacităţile şi modalităţile de acţiune şi să devină astfel adevăraţi agenţi ai schimbării.


Ce presupune Lideri pentru Justiţie 2014?

6 sesiuni de training dedicate dezvoltării abilităţilor de lideri:

1. Viziune şi creativitate (februarie, Sibiel)
2. Cum să lucrezi în echipă şi să conduci o echipă. Povestea lui Eu vs. Noi (martie, Sinaia)
3. Arta de a lua decizii şi managementul schimbării (aprilie, Brasov)
4. Managementul proiectelor. Uneltele care fac diferenţa (mai, Predeal)
5. Abilităţi de comunicare. Cum să spui şi să scrii mai bine (mai, Brasov)
6. Evaluare şi feedback. Ce mai trebuie să ştii ca să devii un bun lider (iunie, Vila Konrad Adenauer din Cadenabbia, Italia)

Vizită de studiu de o săptămâna la Berlin (octombrie)

Întâlniri cu decidenţi şi personalităţi marcante din sistemul de justiţie

Implementarea unui proiect de grup

Participare la reţeaua de absolvenţi ai programului: ai posibilitatea să te inscrii şi să contribui activ în proiectele organizaţiei de alumni ai programului, Asociaţia LIDERJUST!

Participanţii îşi vor acoperi doar costurile de transport pentru cele 5 sesiuni de training ce vor avea loc în ţară. Toate celelalte costuri de organizare ale sesiunilor de training, cazare, masă şi transport în străinătate vor fi acoperite de Fundaţia Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est.

Intră pe pagina noastră la adresa www.kas.de/leadership, împrieteneşte-te cu noi pe Facebook www.facebook.com/leadersforjustice şi fii la curent cu ultimele noutăţi!

afis A3 orizontal

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii