« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Concursul de admitere la Masterul de Arbitraj Internaţional. Grile și barem
25.09.2013 | Mihaela APOSTOL

Secţiuni: Arbitraj, Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Având în vedere că rezolvarea alternativă a litigiilor a câştigat din ce în ce mai mult teren în ultimii ani, o reacţia a venit şi din partea mediului academic. Iniţiativa a aparţinut Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, care a organizat în luna septembrie un concurs de admitere pentru  programul de masterat ,,Arbitrajul Internaţional”.

Până acum, de cele mai multe ori, acesta ramură de drept era inclusă de către facultăţile de drept, în programul de masterat de drept al afacerilor. Crearea unei specializări separate,  este cu siguranţă o evoluţie, iar studierea în limba engleză crează posibilitatea de a profita de cursurile susţinute de profesorii invitaţi din străinătate, precum Julian Lew (Profesor la Universitatea Queen Mary din Londra), Veijo Heiskanen (Conferentiar la Universitatea din Lausanne şi la Universitatea din Helsinki), Luigi Fumagalli (Profesor la Universitatea din Milano), Erik Wilbers (Director la Centrul de Mediere şi Arbitraj WIPO, Geneva) şi Matthias Scherer (Editor al Buletinului Asociaţiei Elveţiene de Arbitraj, Geneva).

Numărul total al candidaţilor înscrişi a fost de 63, majoritatea au reuşit să atingă pragul minim impus de 70 de puncte la proba grilă, însă numărul maxim de locuri alocate pentru master a fost de 50. Printre aceştia se numără practicieni cu experienţă, dar şi proaspăt absolvenţi care doresc să se formeze în domeniul arbitrajului.

Selecţia s-a desfăşurat în două etape: o probă de competență lingvistică (limba engleză), eliminatorie, şi o probă tip grilă (în limba engleză) având ca obiect Legea model UNCITRAL privind arbitrajul comercial şi Regulile de arbitraj ICC Paris.

Privitor la acest subiect domnul profesor Flavius-Antoniu Baias, Decanul Facultății de Drept, ne-a declarat că: ,,Masteratul ,,Arbitrajul internaţional”, în limba engleză, este – la cunoştinţa mea – primul de acest fel în facultăţile de drept din România (prea numeroase, din păcate…). Acreditat de ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) în această primăvară şi anunţat „pe piaţă” oarecum târziu, el s-a dovedit a fi un succes prin atractivitatea pe care a dovedit-o: 63 de candidaţi pentru 50 de locuri (cifră de şcolarizare standard pentru masterate, aprobată de ARACIS). Examenul eliminatoriu de limba engleză a dovedit nu numai cunoaşterea, de excepţie, a acestei limbi, de către toţi candidaţii, ci şi interesul deosebit al acestora pentru această formă de pregătire universitară. Numele titularilor de curs, ca şi cele ale profesorilor invitaţi din străinătate constituie o garanţie pentru buna pregătire a masteranzilor şi pentru succesul de viitor al masteratului.”

:: Grilele şi baremul

Mihaela APOSTOL
Masterand, Universitatea din București, Facultatea de Drept
Internship Societatea de Științe Juridice

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD