Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Titus Corlățean – alocuțiune în cadrul Adunării Generale a ONU
01.10.2013 | Daria NICULCEA

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Pe 28 septembrie 2013, la New York, ministrul afacerilor externe al României, Titus Corlăţean, a susținut intervenţia în numele României în cadrul dezbaterilor de politică generală ale celei de a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, potrivit unui comunicat MAE.

Șeful diplomației române a salutat decizia istorică a Consiliului de Securitate care pe 27 septembrie a adoptat Rezoluția 2118, prin care Siria este obligată să renunțe la arsenalul său de arme chimice.

În intervenția sa, ministrul a apreciat eforturile depuse de organizația globală în ultimul an în toate cele trei mari domenii de competență: pacea și securitatea, dezvoltarea și drepturile omului. A evidențiat, de asemenea, contribuțiile României în soluționarea crizei din Mali, în definirea obiectivelor de dezvoltare durabilă precum și în cadrul Consiliului Dreptului Omului.

Referindu-se la contribuția concretă a României la promovarea valorilor democrației, statului de drept și respectării drepturilor omului în context ONU, Titus Corlăţean a declarat: „În calitate de reprezentant al unui stat care, după 1990, a parcurs un proces complex de tranziție politică, economică și democratică, considerăm că toate statele care se află în procese de democratizare au nevoie de sprijinul comunității internaționale. Provocările cu care aceste state se confruntă sunt complexe și includ promovarea guvernanței democratice și a statului de drept, abordarea aspectelor ce țin de încălcări din trecut ale drepturilor omului și încurajarea exercitării corecte a actului de justiție. Pentru a contribui la acest proces, România va promova pe parcursul actualei sesiuni a Adunării Generale o Rezoluție privind drepturile omului, democrația și statul de drept în contextul Agendei pentru Dezvoltare post-2015.”

Dorina NICULCEA

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti